Home / TEMA DANA / DUMANOVIĆ OTKRIVA: VUČIĆ NE SME DA PROCESUIRA STEFANOVIĆA (VIDEO)

DUMANOVIĆ OTKRIVA: VUČIĆ NE SME DA PROCESUIRA STEFANOVIĆA (VIDEO)

Milan Dumanović, bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije i predsednik Saveta za borbu protiv kriminala pokreta Oslobođenje, komentarisao je za domaće portale aktuelna previranja u Srpskoj naprednoj stranci.

On je u video intervjuu istakao da je dobro što javnost „strahovladu“ koja se dešava u odborima SNS, koji širom zemlje izglasavaju nepoverenje Stefanoviću.

„Ti ljudi koji glasaju po Srbiji često ni ne znaju zašto smenjuju Stefanovića. oni to rade jer im je naređeno, a nisu svesni da učestvuju u sukobu kriminalnih klanova“, kaže Dumanović.

On je objasnio da se radi o sukobi tzv. „Jajinačkog klana“ koji, prema njegovim rečima, vodi porodica Vučić, sa svima koji im se ne povinuju, a u ovom slučaju je to beogradski odbor SNS.

„Cilj cele te priče je da Andrej Vučić konačno preuzme beogradski SNS.“

Ipak, dodaje Dumanović, nije izvesno da će Stefanović biti uhapšen i procesuiran, iako se njegovo ime pojavljuje u svim kriminalnim aferama ovih dana.

„Ukoliko Stefanović bude uhapšen, možemo očekivati da će on javnosti dati dokaze za sve afere u koje je SNS umešan: od Savamale pa nadalje. Zbog toga će ga Vučić samo smeniti sa funkcija i neće smeti da ga procesuira“, objašnjava on.

„To je siguran pokazatelj da je Vučić slab, jer ne sme da procesuira Stefanovića, a i sama smena traje već mesecima.“

Dumanović se takođe osvrnuo na objašnjenje Aleksandra Vučića da je njegov sin Danilo žrtva kriminalnih klanova koji mu prilaze, slikaju se sa njim i na taj način ucenjuju funkcionere, ocenivši ga kao „laž“:

„Da li znate ijednog drugog funkcionera kome se to desilo u poslednjih 30 godina, da mu se deca slikaju stalno sa kriminalcima?“

„Da Danilo Vučić radi neki normalan posao, niko ne bi znao za njega. On ide okolo sa pripadnicima kriminalnih grupa optuženim za krivična dela i to javnost mora da zna“, kaže Dumanović.

On je optužio bezbednosne službe da ne rade svoj posao, jer dopuštaju štićenom licu da bude u društvu kriminalaca.

„Jasno je da se to radi po direktnoj naredbi Aleksandra Vučića. Svaki pripadnik službe morao bi da odbije takvo nezakonito naređenje“, objašnjava bivši pripadnik UKP.

Komentarišući medijske napade Vojislava Šešelja i pojedinih tabloida, Dumanović je rekao da je to pokazatelj da je „udario u srce mafije“, aludirajući na veze SNS, bezbednosnih službi i organizovanog kriminala.

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …