Home / TEMA DANA / DVERI: „VRATITI HITNO SRPSKU VOJSKU NA KOSOVU, SRBE NEMA KO DA SAČUVA OD..” (VIDEO)

DVERI: „VRATITI HITNO SRPSKU VOJSKU NA KOSOVU, SRBE NEMA KO DA SAČUVA OD..” (VIDEO)

– Nastavak antiustavnih pregovora Beograda i Prištine bez ikakvih rezultata, prećutna podrška stavovima ljudi koji vode najbitnije institucije u Srbiji da se Srbi odreknu KiM, konstantni incidenti nad Srbima i srpskom imovinom, zahtevaju hitnu promenu vođenja ovakve državne politike koja bi se ogledala u momentalnom zamrzavanju Briselskih pregovora i zahtevom za slanje naših snaga bezbednosti u južnu srpsku pokrajinu, u svom video saopštenju za javnost kaže mr Ivan Kostić, potrpresednik Srpskog pokreta Dveri, komentarišući trenutni položaj srpskog naroda i građana Srbije u okupiranoj južnoj srpskoj pokrajini.

Kostić je i naveo da, pošto predsednik Srbije i dalje nastavlja pregovore sa predstavnicima međunarodne zajednice, koji nam otvoreno govore da moramo potpisati sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa, postavlja se pitanje da li predsednik Srbije i ova Vlada uopošte više imaju kredibilitet da vode ove pregovore.

– Ovim pregovorima se položaj srpskog naroda ni u jednom segmentu nije popravio za osam godina, konstatuje potpresednik Dveri i podvlači da do danas niko iz vlasti nije kritikovao predsednika SANU Vladimira Kostića koji otvoreno, svojim javnim nastupima, krši Ustav Republike Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

– Da li to znači da je vlast saglasna sa njegovim stavom i da ne odustaje od svoje politike razgraničenja?, upitao se Kostić i naveo da incidenti u kojima se napadaju Srbi i njihova imovina se nastavljaju, a da ni KFOR ni EULEKS ne čine ništa da se ta dugogodišnja realnost promeni.

– Pre neki dan je obijena i crkva u Klokotu, a počinioci nisu pronađeni, podsetio je predstavnik Dveri, a zatim dodao:

– Srpski pokret Dveri je pre šest meseci podneo zahtev tadašnjem ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da insistira na zakazivanju posebne sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj bi se diskutovalo o ugroženoj bezbednosti srpskog življa na Kosovu i Metohiji. Nažalost, ministar Dačić ništa konkretno nije uradio po tom pitanju, kao ni sadašnji ministar Selaković za pet meseci svog mandata.

Insistiramo da Ministarstvo spoljnih poslova pod hitno traži sazivanje sednice Saveta bezbednosti na kojoj bi se raspravljalo o sprovođenju Rezolucije 1244, i konkretizovanju člana 4. u kome se definiše mogućnost povrataka srpskog vojnog i policijskog osoblja, kao jedinog garanta za bezbednost naših sunarodnika.

Srpski pokret Dveri smatra da se rešenje kosovskog problema može pozitivno po Srbiju rešiti samo pod okriljem Ujedinjenih nacija i zato je neophodno da se što pre zamrzne sprovođenje Briselskog sporazuma.

Ako ova vlast nije u stanju to da uradi, da li zbog svojih obećanja zapadnim zvaničnicima ili zbog ogrezlosti u korupciji i kriminalu, ona mora da bude pod hitno smenjena jer ne garantuje očuvanje strateških nacionalnih interesa, zaključio je mr Ivan Kostić.

(srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …