Home / TEMA DANA / Emil Vlajki otkrio: Sprema se ukidanje R. Srpske 2019., ako se ne uspostavi srpsko jedinstvo, Srpska neće čak ni formalno postojati!

Emil Vlajki otkrio: Sprema se ukidanje R. Srpske 2019., ako se ne uspostavi srpsko jedinstvo, Srpska neće čak ni formalno postojati!

emil- vlajkiBIVŠI POTPREDSEDNIK RS UVEREN DA BANjALUKA MORA ODBACITI METODOLOGIJU AGENCIJE BIH ZA STATISTIKU

• Emil VLAJKI: Ako se ne uspostavi srpsko jedinstvo, za par godina Republika Srpska neće više, čak ni formalno, postojati
UNIVERZITETSKI profesor i bivši potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorio je na ubrzanu „bošnjakizaciju“ Srpske koju forsira međunarodna zajednica.

„Nakon njenog jučerašnjeg nastupa, kao i odluke Ustavnog suda BiH o legitimnosti ,bosanskog jezika’, nema više nikakve sumnje da se predviđa ukidanje Republike Srpske najkasnije unutar kalendarske 2019. Godine“, istakao je Vlajki, koji je i predsednik Partije ekonomske i socijalne pravde.

On tvrdi da je „izvjesno da će parlamentarna većina u 2018. godini ukinuti sadašnji naziv Republika Srpska“, saopšteno je iz ove političke partije.

„Ako se odmah institucionalno ne stopira, ne usprotivi, ne anulira veštački uvećan prirast od 200.000 duša, neće se moći više nikako sprečiti dalje naduvavanje bošnjačke populacije i stvaranje bošnjačke parlamentarne većine u Republici Srpskoj 2018. godine“, upozorava Vlajki.

On traži od svih institucija u Srpskoj i BiH, posebno od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Narodne skupštine, Ustavnog suda i predstavnika Republike Srpske da objave realno stanje popisa stanovništva u Srpskoj i da se metodologija, koju koristi Agencija za statistiku BiH, proglasi nevažećom.

Vlajki smatra da je potrebno obavestiti međunarodnu javnost da će u slučaju nametanja „naduvanih“ rezultata popisa stanovništva, predstavnici Srpske odmah napustiti institucije BiH.

„Ako se iz bilo kojeg razloga ovo ne uradi, ako se ne uspostavi srpsko jedinstvo, za par godina Republika Srpska neće više, čak ni formalno, postojati“, zaključio je Vlajki.

(Srna)

 

 

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …