Home / TEMA DANA / ENIS BEŠLAGIĆ, glumac: Kakav rat, ne možeš biti konj dva puta! To znači da bi se celi region uvukao u rat i da bi se ponovo rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili!

ENIS BEŠLAGIĆ, glumac: Kakav rat, ne možeš biti konj dva puta! To znači da bi se celi region uvukao u rat i da bi se ponovo rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili!

beslagic
„Priča o novom ratu je običnim ljudima smešna i glupa. Ako političari misle da dobiju rat, prvo moraju da čuvaju svoju guzicu jer građani lako mogu da se okrenu protiv njih“, rekao je glumac Enis Bešlagić komentarišući aktuelnu situaciju u BiH.

On je naglasio da su priče o ratu u BiH i regionu iluzionarne stvari i da ljudi na ulici o tome i ne razmišljaju.

„Glupe su priče da će neko nekoga fizički pobediti ili osvojiti nešto. Šta će ti još nešto kad i odavde narod odlazi, nemaju ništa, nemaju za kifle. Ne razumem tu potrebu“, iskren je Bešlagić.

On kaže da se tenzije dižu, ali samo medijski i politički.

„Smešno je razmišljati o ratu ovde. To bi bila stvar umešanosti zemalja regiona koje su već u EU ili na putu ka EU, a oni su garant Dejtonskog sporazuma. To znači da bi se celi region uvukao u rat i da bi se ponovo rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili“, priča on.

Bešlagić je podsetio da je svoje mišljenje o političarima, njihovom (ne)radu i budućnosti rekao političkim liderima u lice na dodeli nagrada Večeranjakovog pečata.

„Nemamo para da obnovimo cevi, a odakle nam pare za rat? Izjave glupana treba ignorisati. I građani trebaju da preuzmu odgovornost, jer ne možes biti ‘konj’ dva puta“, kazao je BiH glumac i dodao da BiH ne može da se gradi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH i da je razočaravajuća cela situacija.

(hayat.ba)

Check Also

DA LI JE OVO VUČIĆEV PLAN? AKO SRBIJA DA KOSOVO, ONDA ĆE DOBITI…

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun smatra na ideju zapada da se pitanje KiM …