Home / TEMA DANA / EU parlamentarci iz Francuske: Razbijanje Jugoslavije je deo plana o uništavanju Srba, a Kosovo je leglo kriminala koje nikada ne sme ući u EU!

EU parlamentarci iz Francuske: Razbijanje Jugoslavije je deo plana o uništavanju Srba, a Kosovo je leglo kriminala koje nikada ne sme ući u EU!

Pariz je napravio istorijsku grešku što je priznao Kosovo, izjavio je evropski parlamentarac iz Francuske Emerik Šoprad. On je naveo da je NATO ratom protiv Srbije potvrdio separatizam Albanaca, a da je EU sledila američki politiku.

eu evropska unija savet evrope

Šoprad, koji je nedavno u Spoljnopolitičkom odboru Evrpskog parlamenta javno progovorio o stradanja Srba na Kosovu, rekao je za današnje Novosti da Kosovo nikada ne može da uđe u EU zato što je “leglo kriminala i snosi odgovornost za etničko čišćenje Srba i drugog nealbanskog življa“.

– Sve je, nažalost, nastavak onog što se dešavalo 1999. godine iz vremena nelagalnog rata NATO protiv Srbije, čiji je cilj bio da se potvrdi separatizam Albanaca s Kosova, koji su iz demografskih razloga postali većinski na ovoj terotoriji. A EU je sledila američki politiku – rekao je funkcioner Nacionalnog fronta.

Prema njegovim rečima, iz svega toga uglavnom profitira SAD, jer je Srbija, pravoslavna zemlja istorijski bliska Rusiji, regionalna sila.

– Razbijanje Jugoslavije imalo je za cilj da se oslabi srpski narod u korist drugih nacija. Iza prava manjina, krili su se strateški interesi, američki, ali i nemački – kazao je Šoprad.

On je rekao da ima mnogo različitih modela kako bi mogao biti rešen status Kosova, kao što je, na primer, jaka autonomija Zapadne Sahare u suverenom Maroku.

U svakom slučaju, naglasio je poslanik EP, Kosovo i Metohija sa svojim specifičnostima treba da ostane pokrajina u sastavu Srbije.

– Logika nezavisnosti vodi u bezizlaz. Tim pre što Albanci s Kosova imaju mafijašku ekonomiju koju, uglavnom, održavaju švercom, u šta sam mogao da se uverim tokom posete pre nekoliko godina. A to je veoma opasno, i za lokalno stanovništvo i za EU, ako želi da integriše ovaj region – rekao je Šoprad.

(Tanjug)

Check Also

„JEL OVO VIRUS ILI BOJNI OTROV? NEMA OBDUKCIJA, SAMO SUMNjIVIH VAKCINA!“

Prevara je danas postala zakon života u Srbiji, i ne samo u Srbiji. Politička prevara, …