Home / TEMA DANA / EVROPA ĆE SE RASPASTI: NEMAČKI STRUČNJAK PREDVIDEO BUDUĆNOST- GORIVO IDE NA 4 EVRA!

EVROPA ĆE SE RASPASTI: NEMAČKI STRUČNJAK PREDVIDEO BUDUĆNOST- GORIVO IDE NA 4 EVRA!

Prazne police u prodavnicama, rastuće cene hrane, redovi na kasama i tuče za osnovne stvari – to je realnost današnje Evrope, gde su zakon i red ostali negde van samoposluge. Uobičajeni životni standard u komforu je sada prošlost, kao i cene goriva.

Nemački ekonomista Aika Hamer je u intervjuu za RT rekla da bi Evropa mogla da se suoči sa suprotnim efektom i da trpi antiruske sankcije.

„Nema zdravog zrna u svoj ovoj borbi i konfrontaciji sa Rusijom. Ako zbog ovih mera nemačka privreda propadne, onda će se cela Evropa raspasti“, rekla je ona.

Teško je ne složiti se sa nemačkim ekonomistom. U ovom trenutku se vidi nejedinstvo odluka među Evropljanima po pitanju kupovine ruskih resursa, što dovodi do kolapsa.

Dobar primer je iz Italije. ENI je odbio da kupuje naftu za rublje. Zbog toga su u zemlji poskupeli benzin i dizel, na benzinskim pumpama su se nizali brojni kilometarski redovi,

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

počeli su čak i štrajkovi, a sve zato što se 90 odsto robe u Italiji prevozi drumskim putem.

U tom kontekstu, nemački kancelar Olaf Šolc uspeo je da uveri da ne podržava odbijanje ruskog gasa i drugih energetskih resursa, jer bi to moglo da naškodi nemačkoj ekonomiji.

Vraćamo se na prognozu nemačkog specijaliste. Hamer je precizirao da će kriza pogoditi pre svega „srednju klasu i siromašne u Nemačkoj, Evropi i SAD”.

Zbog naglog poskupljenja dizel goriva i benzina, većina Evropljana i Amerikanaca neće moći da putuju automobilom kao pre – uskoro će, prema Hamerovim rečima, cena varirati od 4 evra po litru.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Možda ćemo se takođe suočiti sa činjenicom da većina Evropljana više neće moći da priušti vožnju. Bez toga, veliki prosperitetni Zapad nije ništa drugo do iluzija.”

Reči nemačkog ekonomiste potvrđuje predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer. Nemački lider govori o teškim vremenima i istovremeno jasno imitira ruskog predsednika – traži od stanovništva da podrži vladu.

„U Nemačkoj nas očekuju teški dani. Dani koji menjaju svet i nas, možda čak i brže nego što smo mislili da je moguće“, rekao je Štajnmajer, govoreći o situaciji u zemlji izazvanoj odlukama o Ukrajini.

Svakodnevno povećanje cene proizvoda i pad kupovne moći u kontekstu antiruskih sankcija nije samo razlog za zabrinutost preduzetnika i poljoprivrednika, već je znak da je sopstvena vlast nesposobna u svojim postupcima.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Mediji)

Check Also

Lukašenko: Na Zapadu već formirane jedinice za ulazak u Ukrajinu!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je najopasnija tendencija u Ukrajini – pokušaj njenog …