Home / TEMA DANA / „EVROPA SE TRESE, NIKO VIŠE NIJE SIGURAN“- SVETSKI STRUČNJACI ZA BEZBEDNOST: Ukoliko se nešto ne preduzme, imaćemo svakodnevne masovne pokolje i haos!

„EVROPA SE TRESE, NIKO VIŠE NIJE SIGURAN“- SVETSKI STRUČNJACI ZA BEZBEDNOST: Ukoliko se nešto ne preduzme, imaćemo svakodnevne masovne pokolje i haos!

turska- teroristi- bombasi- napadNije kako treba prošla ni polovina 2016. godine, a već se zna da će ona ostati upamćena po surovim masovnim ubistvima širom sveta. Krvnici su ubijali po Parizu, Briselu, Istanbulu, Nici, Vircburgu i Minhenu pokazavši celom svetu da niko više nigde nije bezbedan, kažu svetski stručnjaci za bezbednost.

Oni dodaju da podjednaku pretnju predstavljaju sledbenici ISIS-a, drugih ekstremističkih ideologija, pa i nacisti tzv. “usamljeni vukovi” bez direktne veze sa radikalnim grupama, koji po pravilu imaju istoriju mentalnih bolesti.

Na tlu Evrope od marta ove godine ubijeno je 168 ljudi, a od januara prošle godine, 495.
Za samo osam dana, od 14. do 22. jula, u Zapadnoj Evropi izvršena su čak tri krvava napada u kojima je ubijeno 93 ljudi – u Nici na šetalištu tokom proslave Pada Bastilje, u

Vircburgu u vozu i na ulici u Minhenu, prenosi Informer.

– Sada je više nego jasno da nas nasilje može zadesiti na sve strane. U metropoli jednako kao i u provinciji, u vozu, prodavnici, na ulici, u diskoteci… Nepoštovanje vrednosti ljudskog života je toliko da u dogledno vreme ne možemo da se nadamo poboljšanju. Ta egzistencijalna pretnja se očigledno ne može preduprediti – rekao je nemački stručnjak Jirgen Klaufbaund za “Štutgarter cajtung”.

Sa Ruske akademije nauka stručnjak Aleksander Kamkin upozorava da svi ovi incidenti predstavljaju pretnju mnogo opasniju nego što se misli.

– Evropske vlade moraće da usvoje nepopularne mere kako bi uspeli da kontrolišu situaciju. Ako se to ne desi, plašim se da će u Evropi zavladati haos i da ćemo svaki dan čitati o masovim pokoljima – zaključio je.

 (Telegraf)

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …