Home / TEMA DANA / „EVROPA SE TRESE, NIKO VIŠE NIJE SIGURAN“- SVETSKI STRUČNJACI ZA BEZBEDNOST: Ukoliko se nešto ne preduzme, imaćemo svakodnevne masovne pokolje i haos!

„EVROPA SE TRESE, NIKO VIŠE NIJE SIGURAN“- SVETSKI STRUČNJACI ZA BEZBEDNOST: Ukoliko se nešto ne preduzme, imaćemo svakodnevne masovne pokolje i haos!

turska- teroristi- bombasi- napadNije kako treba prošla ni polovina 2016. godine, a već se zna da će ona ostati upamćena po surovim masovnim ubistvima širom sveta. Krvnici su ubijali po Parizu, Briselu, Istanbulu, Nici, Vircburgu i Minhenu pokazavši celom svetu da niko više nigde nije bezbedan, kažu svetski stručnjaci za bezbednost.

Oni dodaju da podjednaku pretnju predstavljaju sledbenici ISIS-a, drugih ekstremističkih ideologija, pa i nacisti tzv. “usamljeni vukovi” bez direktne veze sa radikalnim grupama, koji po pravilu imaju istoriju mentalnih bolesti.

Na tlu Evrope od marta ove godine ubijeno je 168 ljudi, a od januara prošle godine, 495.
Za samo osam dana, od 14. do 22. jula, u Zapadnoj Evropi izvršena su čak tri krvava napada u kojima je ubijeno 93 ljudi – u Nici na šetalištu tokom proslave Pada Bastilje, u

Vircburgu u vozu i na ulici u Minhenu, prenosi Informer.

– Sada je više nego jasno da nas nasilje može zadesiti na sve strane. U metropoli jednako kao i u provinciji, u vozu, prodavnici, na ulici, u diskoteci… Nepoštovanje vrednosti ljudskog života je toliko da u dogledno vreme ne možemo da se nadamo poboljšanju. Ta egzistencijalna pretnja se očigledno ne može preduprediti – rekao je nemački stručnjak Jirgen Klaufbaund za “Štutgarter cajtung”.

Sa Ruske akademije nauka stručnjak Aleksander Kamkin upozorava da svi ovi incidenti predstavljaju pretnju mnogo opasniju nego što se misli.

– Evropske vlade moraće da usvoje nepopularne mere kako bi uspeli da kontrolišu situaciju. Ako se to ne desi, plašim se da će u Evropi zavladati haos i da ćemo svaki dan čitati o masovim pokoljima – zaključio je.

 (Telegraf)

 

Check Also

SATELITSKI SNIMAK OGROMNOG RUSKOG NUKLEARNOG TORPEDA NAPRAVIO TEŠKU POMETNJU NA ZAPADU

Britanski korisnici interneta zabrinuti su zbog nove satelitske slike koju su objavili strani mediji. Čitaoci …