Home / TEMA DANA / FBI UPOZORAVA: Teroristi Al Kaide spremaju uskoro napad na Evropu i SAD!

FBI UPOZORAVA: Teroristi Al Kaide spremaju uskoro napad na Evropu i SAD!

Američke obaveštajne agencije saopštile su danas da postoje podaci koji ukazuju da sirijski operativci Al Kaide spremaju uskoro napad na SAD ili neku evropsku državu.

kule bliznakinje02

Odeljenje za unutrašnju bezbednost i FBI upozorili su državu, lokalne i savezne snage za sprovođenje zakona sa najnovijim pretnjama, rekla je portparol Odeljenja za unutrašnju bezbednost Marša Katron, prenela je agencija Rojters.

„Nedavni obaveštajni podaci ukazuju da su visoki operativci Al Kaide stacionirani u Siriji blizu izvršne faze napada u Evropi ili SAD“, rekla je portparolka.

Ti neposredni napadi koje planira Al Kaida u Siriji su jedan od razloga za otpočinjanje vazdušnih udara u utorak na položaje ekstremista u Siriji, rekla je Katron.

SAD i nekoliko zalivskih zemalja otpočele su u utorak ujutro vazdušne i raketne udare na položaje džihadista Islamske države u Siriji, koji su odmah zapretili da će odgovoriti, okrivivši Saudijsku Arabiju da je „dozvolila da do napada dođe“.

U koaliciji, predvođenoj Sjedinjenim Državama, učestvuju oružane snage Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Bahreina i Katara, dok za sada nijedna zapadna zemlja ne učestvuje u borbenim dejstvima.

Prema saopštenju sirijske Opservatorije za ljudska prava izvedeno je najmanje 50 vazdušnih napada i to na uporišta ekstremista u severostočnoj provinciji Raka i istoimenom gradu, dok je na udaru i istočna provincija Deir Ezor i grad Albu Kamal, na granici sa Irakom.

S druge strane, prema proceni Pentagona, u bombardovanju je gađano nešto više od 20 ciljeva čija su meta bili borci Islamske države i odvojene grupe povezane sa Al Kaidom.

(Tanjug)

Check Also

VAŠINGTON POST: NAJVEĆE DEMONSTRACIJE U BEOGRADU POSLE „5. OKTOBRA“

Hiljade ljudi u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji blokiralo je glavne puteve i mostove …