Home / TEMA DANA / FRANCUSKI PENZIONISANI GENERALI PRETE PUČEM: HAOS KOJI SE ŠIRI UVODI U GRAĐANSKI RAT SA HILJADAMA MRTVIH!

FRANCUSKI PENZIONISANI GENERALI PRETE PUČEM: HAOS KOJI SE ŠIRI UVODI U GRAĐANSKI RAT SA HILJADAMA MRTVIH!

DVADESETAK penzionisanih francuskih generala uputilo je pismo Emanuelu Makronu, vladi i parlamentu zemlje, zahtevajući sprečavanje građanskog rata, do kojeg će, po njihovoj proceni, doći ako se nastavi „islamizacija države“.

Njihovo upozoravajuće pismo objavio je list Valeurs actuelles, a potpisalo ga je još stotinu visokih oficira i preko hiljadu drugih francuskih vojnih lica.

Autori pisma tvrde da Francuskoj prete kolaps i ulaženje u građanski rat u slučaju daljeg nečinjenja rukovodstva zemlje.

Ukazali su da je borba protiv rasizma u svom savremenom obliku diskriminatorna i da se vodi isključivo s ciljem „izazivanja sukoba, čak i mržnje između nacionalnih zajednica u Francuskoj“.

Generali navode da islamisti nastavljaju da zaposedaju periferiju zemlje, gde uspostavljaju sopstveni poredak koji je u suprotnosti sa vrednostima Francuske.

Takođe su upozorili na opasnost pretvaranja teritorije države u oblasti „podložne dogmama koje su u suprotnosti sa našim ustavom“.

Ocenili su da „mržnja prevladava nad bratstvom“ tokom raznih protesta i ukazali da vlast „policiju pretvara u žrtveno jagnje koje istura pred Francuze u žutim prslucima koji izražavaju svoj očaj“.

Naveli su da do pre deset godina niko nije ni slutio da će nastavnicima biti odsecane glave. Pa upozorili:

„Dosta je oklevanja! Situacija je ozbiljna, ne gubite vreme i znajte da smo spremni da podržimo politike koje će uzeti u obzir bezbednost nacije. Ako se ništa ne preduzme, apatija će se i dalje neumoljivo širiti u društvu, što će na kraju dovesti do eksplozije i intervencije naših aktivnih drugova u rizičnoj misiji zaštite naših civilizacijskih vrednosti i zaštite naših sunarodnika!“

Naglasili su da će haos koji se širi prerasti u građanski rat sa hiljadama mrtvih.

Glavni potpisnik je 80-godišnji Kristijan Pikemal, koji je komandovao Legijom stranaca, ali je izgubio privilegije koje uz to idu nakon što je uhapšen tokom antislamskih demonstracija 2016. godine.

Lider Nacionalnog udruženja Marin Le Pen podržala je potpisnike pisma i pozvala vojsku da joj se pridruži „u borbi za Francusku“.

Vlada Francuske osudila je pismo generala i uporedila ga sa neuspelim pučem francuske vojske u Alžiru 1961. godine, izazvanim odlukom tadašnjeg francuskog lidera Šarla de Gola da toj  afričkoj zemlji da nezavisnost.

Ministar vojske Florens Parli ocenila je na Tviteru da penzionisani generali više ne igraju nikakvu ulogu u francuskim oružanim snagama i da zastupaju samo svoja gledišta.

U Francuskoj živi oko pet miliona muslimana – najviše u zapadnoj Evropi. Vevlika većina je poreklom iz bivših francuskih kolonija.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …