Home / TEMA DANA / „Globalizam je samo novo lice komunizma a Jugoslavija je bila politički eksperiment i rasturili su je oni koju su je i napravili. EU je nova verzija toga istog!“

„Globalizam je samo novo lice komunizma a Jugoslavija je bila politički eksperiment i rasturili su je oni koju su je i napravili. EU je nova verzija toga istog!“

mojsilovicPiše: Mirjana Bobić – Mojsilović
Zbog godišnjice njegove smrti, ovih dana se mnogo govorilo o Titu. Na društvenim mrežama ljudi su se napadali – ko je i dalje titoista, a ko nije shvatio o čemu se tu radilo, čak su neke novine objavile i do sada neviđenu verziju Titovog zamagljenog porekla – da je pravi Tito u stvari bio Mustafa Golubić, crnorukac, kominternovac i sovjetski obaveštajac.

Ipak, priča o Titu i njegovoj eri, nakon svih ovih godina, sama se nameće ne samo zbog meseca maja koji je bio kanonizovan kao njegov mesec, nego možda i zato što se ceo region, a Srbija pogotovo, našla u nekoj vrsti duboke podeljenosti oko razumevanja svega što nam se dogodilo i što nam se još uvek događa.

Lament nad starim dobrim vremenima može se čuti odasvud, pogotovo danas kada je svakome jasno šta je suština globalističkog liberalnog kapitalizma – pelene za radnike i drakonske kazne za kršenje radne etike koja se sastoji u ćutanju i minimalnim nadnicama, te slavljenje Praznika rada po korejskom kalendaru.

Iako apologete tog koncepta, uz pomoć medija, pokušavaju da nam objasne da je alternativa – totalna propast, i iako se strani investitori koji dolaze u zemlju koja se reklamira kao zemlja čija je najveća prednost što ima jeftinu i stručnu radnu snagu, ovde tretiraju kao spasioci, običan čovek svoj očaj može da baca samo u rupu bez dna koja se zove – društvene mreže.

Zanimljivo je kako su kritičari Tita, kome zameraju nedostatak sloboda, jednoumlje, kontrolisano tržište i ideološku državu, danas najglasniji u odbrani političke korektnosti, „istina“ koje serviraju globalni mediji bez obzira na to da li se radi o novom kolonijalizmu, talasu izbeglica iz Trećeg sveta, vakcinama ili označavanju „neprijatelja“, i tržišta pod kontrolom MMF.

Dodajmo tome i vrlo zanimljiv globalni fenomen koji je i ovde postao ključna tačka određivanja svega pod ovom malom šajkačom neba: sve je podeljeno na levicu i desnicu, s tim da levica ima pozitivan predznak, a sve što se ne uklapa u srećni projekat lepše budućnosti diktirane u globalnim korporacijama – proglašava se desnicom.

Mislim, treba se samo malo izmaći i videti golu istinu – sve je isto, samo njega nema, kao što kaže ona pesma.

Globalizam je samo novo lice komunizma, komunizma koji je napokon otkrio svoje karte – Jugoslavija je bila politički eksperiment, i rasturili su je oni koju su je i napravili. EU je nova verzija toga istog. Ili što bi rekle babe, sve je to ista ruka napravila. Crna ruka.

Majku ti, božju!

(Večernje novosti)

Check Also

UDARNO! DR ŠEVARLIĆ PREDVIĐA DOLAZAK VELIKE NEVOLJE..! (VIDEO)

Dolazi nam glad i nestašice, koje se veštački izazivaju na globalnom nivou, a seljaci u …