Home / TEMA DANA / HAOS NA ZAPADU- ŽIRINOVSKI OTKRIO: TURSKA RAZBIJA NATO I UDRUŽUJE SNAGE S RUSIJOM! (VIDEO)

HAOS NA ZAPADU- ŽIRINOVSKI OTKRIO: TURSKA RAZBIJA NATO I UDRUŽUJE SNAGE S RUSIJOM! (VIDEO)

Vladimir Žirinovski je najpopularniji ruski političar među zapadnim medijima i poznat je po mnogim iskrenim mišljenjima, piše austrijski Contra Magazin.

U vezi sa sledećom pričom, zanimljivo je primetiti da se Žirinovski specijalizovao za turski jezik i književnost na Institutu za orijentalne studije Moskovskog državnog univerziteta.

Za ruske Vesti je dao izjavu u kojoj tvrdi da će Turska napustiti NATO i udružiti snage sa Rusijom.

Gospodine Žirinovski, čini mi se da ste pre godinu dana rekli da će Turska napustiti NATO i da ćete morati da je pozovete u Šangajsku organizaciju za saradnju. Čini se da ste bili u pravu.

Vladimir Žirinovski: To sam predložio pre mnogo godina. Međutim, nakon sukoba u Siriji, naša saradnja se u poslednje tri godine poboljšala i obostrano je korisna. Tokom boljševičke revolucije, kad su „bjelaši“ tražili azil u inostranstvu, svi su ih odbili, izuzev Turske. Turska je prihvatila našu Belu armiju iako smo im bili neprijatelji u Prvom svetskom ratu. Dakle, saradnja postoji već duže vreme. Tada, kada je Kemal Ataturk stupio na dužnost, pomagali smo mu, potpisali ugovore, isporučili oružje i dali novac, zlato i to pre 100 godina. Naši oficiri su sada otišli tamo. Dakle, saradnja je već započeta.

Susreo sam se sa predsednikom Gulom. Dva puta sam se susreo sa predsednikom Erdoganom i vodio lične razgovore s njim. Rekao mi je da Turska može da napusti NATO i da je spremna da to učini. To bi bio strašan udarac za NATO, jer Turska štiti južni bok NATO pakta. Bez Turske…

Gospodine Žirinovski, mrzim što vas prekidam, ali da li je on to stvarno rekao? Da je Turska spremna da napusti NATO?

Vladimir Žirinovski: Da.

Erdogan?

Vladimir Žirinovski: Primio me, to je bio lični razgovor. Ima veličanstvenu, novu palatu, poput sultana. Tada sam bio pozvan na njegovu inauguraciju, nakon njegovog poslednjeg reizbora. Tako mi je lično rekao. Zapravo sam mogao da razumem njegov turski, ali smo imali prevodioca. Ne samo da je želeo da uskoro napusti NATO, već i da se pridruži Šangajskoj organizaciji za saradnju. Siguran sam da…

Gospodine Žirinovski, zar ne otkrivate sada državnu tajnu?

Vladimir Žirinovski: Nije tajna. Turska je na prijem u EU čekala više od 30 godina. Želela je da pristupi EU. Ali ne žele da je priznaju. Uvek iznose nove zahteve koje treba da ispuni, iako je Turska bila jedna od prvih zemalja koja je ušla u NATO. Trebaju im turski vojnici, kao topovsko meso.

Treba im Incirlik. A tu je i radarska stanica.

Vladimir Žirinovski: Da. Dakle, ne radi se samo o izlasku iz NATO pakta. Radi se i o korišćenju najboljih vazdušnih baza u Turskoj. Sada je to Incirlik s NATO i američkim avionima i vojnicima. Ali Turska može da poništi taj ugovor. Dobićemo najjaču vazdušnu bazu na Bliskom istoku. Možda i pomorsku bazu. Tako možemo razviti vrlo jaku odbrambenu saradnju. Erdogan je zainteresovan za to, želi da proizvodi S-400 ili S-500. Isporučivaćemo im tenkove i avione. Spreman je da prihvati ruske rublje. Rublja bi, poput lire, mogla da bude u opticaju u Turskoj.

Ruske kartice „Mir“ već su prihvaćene u Turskoj.

Vladimir Žirinovski: Da, jesu. Turska je spremna da angažuje naše građane samo sa ruskim pasošima. Rusima ne treba strani pasoš. U budućnosti bi odnosi Rusije i Turske mogli biti bolji od odnosa Rusije i Belorusije, Rusije i Gruzije, Rusije i Kirgistana i mnogih drugih. Možda jednostavno imamo dobre odnose sa svima?

(logicno.com)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …