Home / TEMA DANA / HAOS U PARIZU: SUKOB NARODA I POLICIJE ZBOG KOVID PASOŠA! I SRBIJA IH UVODI- EVO GDE SVE NEĆETE MOĆI UĆI! (VIDEO)

HAOS U PARIZU: SUKOB NARODA I POLICIJE ZBOG KOVID PASOŠA! I SRBIJA IH UVODI- EVO GDE SVE NEĆETE MOĆI UĆI! (VIDEO)

Na protestima u Parizu zbog uvođenja zdravstvenih propusnica izbili su sukobi između demonstranata i policije koja je upotrebila suzavac.

Sukobi su izbili u drugom arondismanu francuske prestonice. Demonstranti su flašama i stolicama gađali policiju koja je odgovorila suzavcem.

Ovo je deveti vikend zaredom da se u Parizu održavaju demonstracije.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron je u julu objavio niz mera za suzbijanje širenja virusa korona, uključujući i obavezne zdravstvene propusnice, kao dokaza da je neko vakcinisan ili da ima negativan PCR test.

Te propusnice su od avgusta obavezne u barovima, restoranima, avionima i vozovima koji saobraćaju na dužim relacijama.

Ana Brnabić je kovid pasoše najavila danas i u Srbiji i to tokom trajanja ekoloćkog ustanka naroda  protiv Rio Tinto na kome se okupilo oko 20.000 građana.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Krizni štab za borbu protiv korona virusa razmatrao je na današnjoj sednici aktuelnu epidemiološku situaciju.

Nakon sednice javnosti se obraća premijerka i predsednica Kriznog štaba Ana Brnabić koja je naglasila da nema novih epidemioloških mera već strože kontrole postojećih i najavila uvođenje kovid propusnica.

Imaćemo uskoro i dve fabrike vakcina, a prema njenim rečima stiže i peta vakcina protiv korone.

– Nismo društvo maloumnih pa da moramo da uspavljujemo čoveka po čoveka da ih vakcinišemo. Propustili smo jednu šansu da živimo normalno. Hajde da ne propustimo i drugu. To su mere. Vakcinišite se, ljudi! Toliko smo života izgubili. Ne postoji ništa više što država može da uradi. Prva vakcina, treća vakcina, vakcinisanje mladih i to mladih od 12 do 30 godina starosti, to su mere. Roditelji, vakcinišite svoju decu – rekla je Brnabić.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Premijerka je podsetila na mere koje su na snazi, ali koje se mahom ne poštuju.

– Za okupljanje više od 500 ljudi morate da pitate krizni štab koji daje dozvolu. Opustili smo se svi. Sada će inspekcije malo više da rade na terenu. Od jutros je počela kontrola nošenja maski u

javnom prevozu i tržnim centrima. Posle toga počinju restriktivne mere – navela je Brnabić.

Stižu kovid sertifikati

Predsednica Vlade Srbije je rekla da će za nekoliko dana biti doneta odluka o uvođenju kovid sertifikata.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

– Doneli smo odluku da se sve službe u narednih sedam dana pripremaju za uvođenje kovid sertifikata. Svakako nećemo da ih uvodimo za maloprodajne objekte, ne možete da tražite nekome dokaz da je vakcinisan da bi kupio hranu, to bi bilo protivustavno – rekla je Brnabić i dodala da će se sertifikati prvo koristiti za odlazak u ugostiteljske objekte i noćne klubove odnosno za sva mesta gde nije neophodno da se boravi.

Pogledajte video:

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …