Home / TEMA DANA / HITAN APEL DVERI: TRUJU NAS IZ VAZDUHA! EVO ŠTA SE DOGAĐA NA NEBU IZNAD SRBIJE..

HITAN APEL DVERI: TRUJU NAS IZ VAZDUHA! EVO ŠTA SE DOGAĐA NA NEBU IZNAD SRBIJE..

Svi smo svedoci da se prethodnih dana i godina sve češće na nebu iznad Srbije pojavljuju neobični tragovi, jasno vidljivi golim okom.

Dok jedni tvrde da se radi samo o tragovima koje ostavljaju iza sebe avioni, drugi tvrde da je reč o namernom zagađivanju i trovanju vazduha. Običnom čoveku ostaje samo da veruje u jednu ili drugu teoriju, dok oni koji bi trebali da kažu istinu o ovome, a to su nadležne državne institucije, ćute.

Zbog njihovog ćutanja, Srpski pokret Dveri ponovo nadležnima postavlja jasno pitanje: šta se događa na nebu iznad Srbije? Opravdanu sumnju da nešto nije u redu bude i tvrdnje nekadašnjeg direktora JAT-a Velibora Vukašinovića, koji govori o tome da se iz aviona ispuštaju otrovne čestice i da to nije problem samo Srbije, već se to dešava i u Evropi i SAD-u.

O tome govore i studije rađene na Harvardu i Jejlu, a koje su utvrdile da se u hemijskim tragovima na nebu nalaze čestice aluminijuma, barijuma, stroncijuma, kao i izuzetno opasni aluminujum oksid. I da budemo jasni, govorimo o hemijskim tragovima na nebu koji se zadržavaju u vazduhu, a ne o običnim avionskim tragovima koji bukvalno idu za avionom i vrlo brzo nestaju.

Drugi jako bitan razlog za naše pitanje jeste i slučaj iz 2006. godine koji se dogodio iznad Valjeva, a o čemu je pisao i nedeljnik NIN. Tada je pilot JAT-ovog putničkog aviona primetio drugi avion koji je ispustio nešto nalik na veliku ledenu loptu koja se rasprsla u oblacima.

Kako je tada utvrđeno, reč je bilo o nemačkom vojnom avionu koji pripada NATO-vom kontigentu, a koji je prensio oružje, ali i opasni materijal. Nemačka je zvaničnim dopisima negirala da je bilo šta ispušteno u vazduh i sve se završilo na tome.

Dakle, kao što se iz priloženog vidi, o ovome govore ljudi iz struke sa ozbiljnim argumentima, a ne teoretičari zavere.

Imajući sve ovo u vidu, postavljaju se jasna pitanja: Da li su tragovi koji se sve češće primećuju i vazduhu hemijskog porekla i jesu li opasni po zdravlje ljudi? Ko se od nadležnih institucija bavi ovim problemom? Kada će nadležne institucije u Srbiji izaći sa jasnim odgovorom na ova pitanja?

Dok se to ne dogodi, sumnje građana o zagađenju vazduha će postajati sve veće, a jedini koji te sumnje mogu otkloniti ili potvrditi su nadležni državni organi koji se, za sada, ne oglašavaju.

(SRBIN.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …