Home / TEMA DANA / HITNO UPOZORENJE! OVAKO IZGLEDA VINČA TRENUTNO- KANCEROGENI DIM SE ŠIRI! (VIDEO)

HITNO UPOZORENJE! OVAKO IZGLEDA VINČA TRENUTNO- KANCEROGENI DIM SE ŠIRI! (VIDEO)

Pokret Ne davimo Beograd nalazio se danas u Vinči, odakle su predstavnici tog pokreta uživo izveštavali javnost o aktuelnom požaru na toj deponiji. Situacija na terenu je i dalje izuzetno nepovoljna.

U ovom video snimku, Dobrica Veselinović i Radomir Lazović (NDMBGD), kao i Viola fon Kramon, evropska poslanica iz grupacije Evropski zeleni, čiji je Ne davimo Beograd deo, razgovarali su sa vatrogascima, radnicima deponije, obezbeđenjem kako bi dobili širu sliku o onome što se zapravo dešava na deponiji Vinča.

Koncentracija PM 2.5 čestica u Beogradu je pet puta veća od preporučenog izlaganja, a svim osetljivim grupama preporučeno je da napolju nose zaštitne maske.
Sajt AirVisual izdao je novo upozorenje na kvalitet vazduha u Beogradu, a savetuje se da sugrađani zatvore prozore i uključe prečišćivače vazduha ukoliko ih imaju. Svima se preporučuje da smanje aktivnosti napolju.

Koncentracija PM 2.5 čestica je bila najveća posle 11 časova, ali je nakon 12 časova blago opala.

AirVisual ističe da je vazduh u Beogradu nezdrav za osetljive grupe ljudi.

Podsetimo, veliki deo Beograda jutros je prekrio dim, a u vazduhu se oseća miris paljevine, zbog čega se veliki broj sugrađana požalio našoj redakciji. Beograđani su se tom prilikom istakli da ne može normalno da

se diše i zatražili reakciju nadležnih. Dim je prekrio centar Beograda, Borču, Novi Beograd i Zemun, a krivac za ovakvo stanje je veliki požar koji je sinoć buknuo na deponiji u Vinči.

Prema ranijim podacima aplikacija za merenje kvaliteta vazduha, najlošije je u opštinama Palilula, Stari grad i Vračar.

Check Also

KURTI SPREMA NOVI NAPAD! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ZA 48 SATI ZAŠTITI SRBE!

Obaveštajci upozoravaju da će Aljbin Kurti najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever Kosova! Naša …