Home / TEMA DANA / HRVATSKI NOVINAR OBJAVIO PRVI DEO TAJNIH DOKUMENATA: CVIJAN UBIJEN ZBOG 1.8 MILIJARDI „OPRANIH“ EVRA?! (VIDEO)

HRVATSKI NOVINAR OBJAVIO PRVI DEO TAJNIH DOKUMENATA: CVIJAN UBIJEN ZBOG 1.8 MILIJARDI „OPRANIH“ EVRA?! (VIDEO)

Hrvatski istraživački novinar Domagoj Margetić objavio je prvi deo tajnih dokumenata, koja je dobio od pokojnog Vladimira Cvijana. On je primio više hiljada stranica, a danas je otkrio prvu aferu, koja se odnosi na neviđeno pranje novca i provizije prilikom kupoprodaje „Delta Maksija“, a koja je Aleksandar Vučić želeo da zataška.

– Vladimir Cvijan dobio je u decembru 2013. godine interne dokumente pravnog tima belgijskog „Delezea“, u kojem se opisuju sumnjivi tokovi gotovine u procesu kupovine „Delta Maksija“.

Kome je u gotovini isplaćeno neverovatnih 300 miliona evra provizije? Gde je završilo 1,8 milijardi evra gotovine u operaciji „Deleze – Delta Maksi“? Kad je Cvijan o ovom tražio odgovore Aleksandra Vučića i kada

je postavio pitanje kome je otišla provizija od čak 300 miliona evra, Vučić ga je fizički napao na sednici predsedništva SNS-a i prietio mu, što je Cvijan uredno prijavio beogradskoj policiji – otkrio je Margetić, koji je svojim istraživačkim novinarstvo doprineo da iza rešetaka završi bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Prema njegovim rečima, ovo je samo početak „češljanja“ Cvijanovih tajnih papira, a već je sada jasno da se na njima pominje guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, kao i porodica Karić.

(srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …