Home / TEMA DANA / INDIJA PROGLASILA POBEDU NAD COVID-om, NAKON ŠTO JE VLADA PROMOVISALA OVAJ LEK KOJI JE SVIMA DOSTUPAN!

INDIJA PROGLASILA POBEDU NAD COVID-om, NAKON ŠTO JE VLADA PROMOVISALA OVAJ LEK KOJI JE SVIMA DOSTUPAN!

Država Utar Pradeš u Indiji, koja ima ekvivalent od dve trećine stanovništva Sjedinjenih Država, pobedila je COVID-19, objavila je prošle nedelje savezna vlada.

Nema više aktivnih slučajeva koronavirusa u 33 okruga Utar Pradeša, koji ima 241 milion stanovnika.

„Sve u svemu, država ima ukupno 199 aktivnih slučajeva, dok se stopa pozitivnosti spustila na manje od 0,01 posto. Stopa oporavka u međuvremenu se poboljšala na 98,7 odsto”, prenose tamošnji mediji.

Kako se Utar Pradeš u potpunosti odbranio od COVID-a, uprkos činjenici da je samo 5,8% njegove populacije potpuno vakcinisano, u poređenju sa SAD-om koji ima 54% potpuno vakcinisanih?

Odgovor je verovatno zbog vladine rane upotrebe i distribucije ivermektina svojim građanima.

„Utar Pradeš je bila prva država u zemlji koja je uvela profilaktičku i terapijsku upotrebu ivermektina velikih razmera. U maju-junu 2020. godine, tim u Agri, predvođen dr Anšul Parik, eksperimentalno je davao Ivermektin svim članovima RRT tima u okrugu.

Uočeno je da niko od njih nije razvio Covid-19 uprkos tome što je bio u svakodnevnom kontaktu sa pacijentima koji su bili pozitivni na virus”, rekao je službenik za nadzor Utar Pradeša Viksendu Agraval.

Tvrdeći da je pravovremeno uvođenje Ivermektina od prvog talasa pomoglo državi da održi relativno nisku stopu pozitivnosti uprkos velikoj gustini naseljenosti, rekao je: „Uprkos tome što smo država sa najvećom bazom stanovništva i velikom gustinom naseljenosti, održali smo relativno nisku stopu pozitivnosti i smrtnih slučajeva na milion stanovnika.”

Rekao je da se osim agresivnog praćenja kontakata i nadzora, niža stopa pozitivnosti i smrtnosti može pripisati velikoj upotrebi ivermektina u državi, dodajući da je lek nedavno uveden u Nacionalni protokol za lečenje i upravljanje kovidom.

Neko bi pomislio da bi Svetska zdravstvena organizacija, Big Pharma, vodeći mediji i dr Fauči bili presrećni ovim razvojem događaja – da ivermektin nesumnjivo spasava živote.

Ali ipak nemojte računati na to, jer bi time nesumnjivo naštetili svom profitu i pomociji njihovih eksperimentalnih vakcina.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(Webtribune.rs)

Izvor:indianexpress.com

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …