Home / TEMA DANA / IRAN ODGOVARA TOTALNIM RATOM- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

IRAN ODGOVARA TOTALNIM RATOM- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif odgovorio je na optužbe Sjedinjenih Američkih Država da su napadi na naftna postrojenja “ratni čin”.

Zarif je izjavio da optužbe SAD i njenih saveznika da su napadi na saudijska naftna postrojenja “ratni čin” mogu biti iskorišćeni za obmanu američkog predsednika Donalda Trampa da krene u sukob sa Teheranom.

“Ratni akt ili agitacija za rat? Ostaci B-tima i ambiciozni saveznici pokušavaju da prevare Donalda Trampa da uđe u rat”, objavio je na Tviteru Zarif, prenosi Rojters.

Zarif je ranije izjavio da takozvani “B-tim”, koji uključuje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i saudijskog prestolonaslednika princa Mohameda bin Salmana, može podstaći američkog predsednika u sukob sa Teheranomn.

Američki državni sekretar Majk Pompeo je opisao napade na Saudijsku Arabiju “kao ratni čin”.

Zarif je rekao za CNN da neće tolerisati napade na svoju državu i da će odgovoriti totalnim ratom.

“Dajem ozbiljnu izjavu da mi ne želimo rat, ne želimo da se upuštamo u vojnu konforntaciju… Ali bićemo spremni da branimo svoju teritoriju”, rekao je Zarif.

On je dodao i da Pompeo pokušava da izbegne obavezu SAD da odobri vize iranskoj delegaciji, koja bi trebalo da ide u Njujork na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

(Tanjug)

Check Also

UDARNO: KINA NAJAVILA DA JE SPREMNA DA IZVEDE PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR NA SJEDINJENE DRŽAVE!

Po prvi put, vlasti NR Kine objavile su svoju spremnost da izvedu preventivni nuklearni udar …