Home / TEMA DANA / IRAN SPREMAN DIREKTNO DA NAPADNE IZRAEL! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

IRAN SPREMAN DIREKTNO DA NAPADNE IZRAEL! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Tokom govora u Bejrutu, lider Hezbolaha je upozorio Tel Aviv, da se ne nastavljaju napadi na Siriju.

Ako Izrael nastavi da napada iransko prisustvo u Siriji, Teheran bi mogao direktno uzvratiti, rekao je u petak lider Hezbolaha Hasan Nasralah.

On je takođe upozorio Tel Aviv da će šiitska milicija, biti u stanju pripravnosti za predstojeće izraelske vojne vežbe u blizini Libana.

„U slučaju nastavka izraelske agresije protiv iranskog prisustva u regionu“, Iran bi mogao „direktno napasti Izrael“, rekao je Nasralah tokom video obraćanja na događaju u Bejrutu.

Ovo je bila referenca na česte izraelske raketne napade, na ono što vlada u Tel Avivu kaže, da su iranski ciljevi unutar Sirije – gađani poslednji put u sredu.

Kao primer, Nasralah je naveo martovski raketni napad na objekat u Erbilu, gradu u severnom Iraku, za koji je Teheran rekao, da ga je Izrael iskoristio za planiranje i izvođenje napada na Iran.

Sveštenik je takođe upozorio Izrael da će “svaka greška, glupost ili agresivni čin” tokom predstojećih manevara na granici Libana dobiti “brz i direktan” odgovor.

„Kada počnu izraelski manevri, bilo pre izbora u Libanu ili posle, bićemo na najvišem nivou budnosti i spremnosti“, rekao je Nasralah.

Parlamentarni izbori u Libanu zakazani su za 15. maj.

„Vaši veliki manevri nas ne plaše i ne sprečavaju nas da uspostavimo jednačine odvraćanja, koje postoje u Libanu“, dodao je on.

Hezbolah je tiho uvežbavao niz scenarija u proteklih nekoliko nedelja i spreman je za svaku akciju „izraelskog neprijatelja“, kaže Nasralah.

Kao dokaz da je Izrael „krhak i slab“, Nasralah je naveo seriju nedavnih napada na civile u Beršebi, Bnei Braku, Haderi i Tel Avivu, nazivajući ih „veoma konkretnim i važnim“ i „među najopasnijim stvarima

neprijatelja, je suočavanje sa tom činjenicom.”

Ove operacije pokazuju nesposobnost Izraela, da otkrije muslimanske napadače „vuka samotnjaka“ i „snažno su poljuljale poverenje cionista u njihovu bezbednost i njihove bezbednosne službe“, rekao je Nasralah.

Lider šiitskog pokreta govorio je povodom Dana Kudsa, šiitske tradicije, koju je Iran pokrenuo 1979. kako bi izrazio protivljenje kontroli Izraela nad Jerusalimom od 1968.

Događaj je održan poslednjeg petka muslimanskog svetog meseca Ramazana.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …