Home / TEMA DANA / IZRAELCI TVRDE DA ZNAJU: EVO ŠTA ĆE SE DESITI U SIRIJI..

IZRAELCI TVRDE DA ZNAJU: EVO ŠTA ĆE SE DESITI U SIRIJI..

Izraelski politički ekspert Jakov Kedmi prokomentarisao je pogoršanje situacije u Idlibu, a takođe je govorio o akcijama Turske u Siriji, koje su provokativne.

Prema Kedmiju, Rusija takve napade Ankare ne može ostaviti bez odgovora. Stručnjak je siguran da Moskva mora preuzeti situaciju u svoje ruke i “smiriti drsko, provokativno” ponašanje Turske.

Kedmi je rekao kako Rusija može naterati Tursku da ne samo da prestane granatirati položaj vladinih snaga u Idlibu, već da napusti Siriju zauvek.

Ne radi se ni o vojnom rešenju problema. Moskvi neće trebati da koristi svoje oružane snage da bi Ankaru izveli u ćošak. Kedmi je uveren da bi Rusija trebala pretiti Turskoj samo opasnim udarcima po pozicijama terorističkih grupa….

„Nema potrebe da se bori. On (Erdogan) se neće boriti sa Rusijom. Ali pretnja ratom – da. Treba mu reći: Izađite iz Sirije. Ako ne izađete, napadaćemo teroriste. I samo pokušajte da podignete bar jedan avion u vazduh. Samo pokušajte da im pomognete. A ako postoji bar jedan hitac iz turske artiljerije, to ćemo ugušiti. Inače, ne možete s njima“, rekao je Kedmi….

Prema izraelskom stručnjaku, turski predsednik Erdogan posebno pogoršava situaciju u Idlibu. Turske snage traže eskalaciju sukoba u Siriji kako bi Damask i Moskvu doveli u beznadežnu situaciju. Cilj Ankare je da dovede situaciju do krvavog obračuna, što se suočava sa ozbiljnim posledicama. Rusija je u stanju da spreči sličan scenario….

(Webtribune.rs)

Check Also

UDARNO! „RIO TINTO SU KOLONIZATORI I NEMAN KOJA RUŠI DRŽAVE- ALI IZA PROTESTA STOJE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!“

Komentarišući tenzije izazvane subotnjim blokadama širom zemlje, reditelj Emir Kusturica ističe da se Rio Tinto …