Home / TEMA DANA / IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIVA: RUSI DOŠLI U POSED TAJNE IZRAELSKE RAKETE! EVO ŠTA TO ZNAČI..

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIVA: RUSI DOŠLI U POSED TAJNE IZRAELSKE RAKETE! EVO ŠTA TO ZNAČI..

Za Izrael ne predstavlja problem to što su ruski stručnjaci došli u posed tajne izraelske rakete iz sistema „Davidova praćka“, ali bi ona za Rusiju mogla da bude zanimljiva sa stanovišta tehničkih rešenja, rekao je nekadašnji šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“ Jakov Kedmi.

„Činjenica da je raketa, koja je pala na sirijsku teritoriju, došla u ruke ruskih stručnjaka za Izrael ne predstavlja katastrofu. A sa stanovišta Rusije, uvek je korisno kada se dokopate nepoznatog oružja. Ali u ovom slučaju, ta raketa neće biti otkrovenje“, rekao je bivši šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“ Jakov Kedmi.

Sagovornik je takođe istakao da su „izraelske oružane snage zadovoljne tom raketom“, i da ona „možda sadrži neke složene, revolucionarne elemente“.

„Međutim, ’Davidova praćka‘ je na približno istom tehničkom nivou kao i poznati kompleksi ruske proizvodnje“, dodao je stručnjak.

Prema njegovim rečima, nije tajna da mogućnosti ruskih raketa klase zemlja―vazduh prevazilaze potencijal izraelskih ili američkih pandana.

„Ruski stručnjaci bi ipak mogli da imaju koristi od proučavanja rakete iz sistema ’Davidova praćka‘ ― ako ne u oblasti dizajna, onda u oblasti taktike i tehnike korišćenja tog oružja. Možda će uspeti da otkriju određene slabosti rakete ili neka tehnička rešenja koja će se ruskim stručnjacima pokazati kao efikasna“, pretpostavio je Kedmi.

Podsetimo, mediji su javili da je Rusija u Siriji došla u posed modernizovane izraelske rakete klase zemlja―vazduh, lansirane iz raketnog sistema „Davidova praćka“.

Izraelska vojska je pre dve godine dobila sistem „Davidova praćka“, a on je prvi put upotrebljen 23. jula 2018. godine — sistem je aktiviran nakon lansiranja dve rakete „Točka“ iz Sirije, piše „Mignjuz“.

Navodi se da su rakete-presretači „Davidove praćke“ najskuplje na svetu i koristi ih izraelska vojska. Gde su tačno instalirani ovi sistemi — ostaje vojna tajna.

„Davidova praćka“ radi na udaljenosti do 400 kilometara i direktan je konkurent sistemu S-400, navodi portal.

Pogledajte video:

(Sputnjik)

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …