Home / TEMA DANA / IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC ŠOKIRAO SVET O NOVOM RUSKOM ZASTRAŠUJUĆEM ORUŽJU

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC ŠOKIRAO SVET O NOVOM RUSKOM ZASTRAŠUJUĆEM ORUŽJU

Rusija je na pragu da stvori oružje zasnovano na novim fizičkim principima. To je najavio bivši šef izraelske tajne službe “Nativ” Jakov Kedmi.

Prema rečima Jakova Kedmija, Rusija je u protekloj deceniji ispred SAD-a kada je u pitanju razvoj vojno-industrijskog kompleksa. Pojava hipersoničnih kompleksa u Ruskoj Federaciji poništava sve pokušaje NATO-a i Sjedinjenih Država da tu trku dobiju.

Kedmi je najavio konstruisanje oružja u Ruskoj Federaciji, čije se delovanje zasniva na novim fizičkim principima.

Prema rečima stručnjaka, reč je o gravitacionom oružju. Ova vrsta je potpuno inovativna i veoma efikasna. Ekspert je dodao da bi Rusija mogla da najavi testiranje takvih sistema u bliskoj budućnosti.

Štaviše, u proteklih deset godina Ruska Federacija je napravila značajan proboj u ključnim odbrambenim oblastima i preokrenula svetski poredak, dodao je Kedmi.

Kombinacija novog oružja i modernizacija postojećih sistema obezbediće štit od Sjedinjenih Država.

Prethodno je Pentagon izvestio da su Sjedinjene Države sprovele “male” vežbe u slučaju ruskog nuklearnog napada na Evropu.

Prema scenariju vežbi, SAD su izvršile nuklearni napad na Rusku Federaciju.

Kako je rekao predstavnik američkog odbrambenog sektora, prema scenariju vežbe “razmotrena je vanredna situacija u Evropi, u kojoj se pokreće rat sa Rusijom nakon čega se Rusija odlučuje da koristi nuklearno oružje malih dimenzija protiv objekata na teritoriji NATO-a”.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …