Home / TEMA DANA / JASAN DOKAZ : Turski F-16 iz zasede napao ruski avion iznad Sirije! (VIDEO)

JASAN DOKAZ : Turski F-16 iz zasede napao ruski avion iznad Sirije! (VIDEO)

pilot- avion 5
Ministarstvo odbrane RF objavilo je dijagram leta ruskog Su-24 u Siriji, kao i rakete ispaljene sa turskog F-16.

Prema ovim podacima, ruski bombarder, suprotno tvrdnjama turske strane, nije uleteo u vazdušni prostor Turske, već je turski borbeni avion prešao granicu i leteo iznad teritorije Sirije kako bi napao ruski avion.

Na slici se vidi da je ruski bombarder (njegov put je označen crvenom bojom), neko vreme nakon poletanja iz baze napravio manevar i leteo na udaljenosti od jednog kilometra od granice sa Turskom.

Kada se već povukao dalje od granice, turski F-16 (put označen plavom bojom) ga je pristigao u vazdušnom prostoru Sirije i ispalio rakete, nakon čega se okrenuo i nestao u Turskoj.

Takođe, Ministarstvo odbrane RF je objavilo video snimak letova u zoni obaranja Su-24. Na videu je crvenom bojom označena putanja leta Su-24, a zelenom bojom – let F-16. Iz Ministarstva odbrane RF je nešto ranije objavljeno da će sve aktivnosti udarnog vazduhoplovstva u Siriji biti nastavljene prema prethodno utvrđenim planovima, a da će se borbenim jedinicama u Siriji pridružiti i krstarica „Moskva“, opremljena sistemom protivvazdušne odbrane „Tvrđava“.

Zadatak ove krstarice će biti da pruža podršku ruskim avionima u priobalnom delu Latakije i da će biti spremna da uništi sve ciljeve koji predstavljaju potencijalnu opasnost za ruske avione. Takođe, rečeno je i da će svi vojni kontakti sa Turskom biti prekinuti.

Pogledajte video:

(Pravda)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …