Home / TEMA DANA / JEREMIĆ I ALEKSIĆ OTKRILI MILENIJUMSKU PLjAČKU VUČIĆA I BRNABIĆKE U VRANjSKOJ BANjI! (VIDEO)

JEREMIĆ I ALEKSIĆ OTKRILI MILENIJUMSKU PLjAČKU VUČIĆA I BRNABIĆKE U VRANjSKOJ BANjI! (VIDEO)

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da američka kompanija Meriot ne planira nikakvu investiciju u Vranjsku Banju.

„Ove nedelje je centrala kompanije Meriot saopštila u Glasu Amerike da ne namerava da uloži išta ovde. Rekli su da su se sa “Milenijum timom” dogovarali samo o prodaji svoje franšize. Aleksandar Vučić i Ana Brnabić pokušavaju da otimanje Vranjske Banje predstave kao stranu investiciju, a radi se samo o perionici novca koji je uzet od građana“, rekao je Jeremić u Vranjskoj Banji.

On je poručio da se raduje suđenju protiv kompanije Milenijum tim koje je zakazano za 1. novembar, jer pomenuta kompanija „ne može da dokaže išta od onoga što tvrdi u svojoj tužbi“.

„Narodna stranka je donela odluku da koruptivna hobotnica Milenijum tima bude jedan od glavnih fokusa naše pažnje u narednom periodu. Do kraja ćemo osvetliti sve njihovne koruptivne radnje. Za to preduzimamo i međunarodne korake, i očekujem povećano interesovanje međunarodne javnosti, kao i istrage s tim u vezi“, rekao je Jeremić.

Povodom izgradnje državnih stanova za pripadnike sistema bezbednosti koje izvodi “Milenijum tim”, Jeremić je istakao da Narodna stranka podržava takvu ideju, ali ne i „krađu prilikom izgradnje stanova za vojsku i policiju“.

„Isto tako, podržavamo revitalizaciju Vranjske Banje, ali ne i pranje novca preko leđa građana. Ne podržavamo ni sramoćenje Srbije nakon što se Meriot javno provuče iz ovog projekta, što je po meni prilično verovatno“, poručio je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić istakao je da je Vranjska Banja najpolji primer na koji način „bahata i korumpirana naprednjačka vlast nastavlja da brutalnom pljačkom prenosi državnu imovinu u privatne džepove“.

„Mehanizacija Milenijum tima radi na svojim privatnim parcelama, gradi privatne objekte i to tako što je neko iz države odlučio da im to pokloni“, rekao je Aleksić.
On se osvrnuo i na izjavu premijerke Ane Brnabić koja je rekla da je patriotski čin Milenijum tima da kupi Vranjsku Banju za 1,8 miliona evra.

„Zaboravila je da je vrednost Vranjske Banje procenjena na 6 miliona evra ili da je toj patriotskoj firmi država kasnije dala 10 miliona evra bespovratno da rade ovde šta hoće. Zbog toga će ići u zatvor svi oni koji učestvuju u ovakvoj pljački uključujući Aleksandra Vučića koji je javno slagao da je Milenijum tim ovo platio 7-8 miliona evra“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je podsetio na izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije u kome se navodi predmet moguće korupcije u privatizaciji Vranjske Banje
„Pitam republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac da li je čula za izveštaj; pitam tužilaštvo i policiju da li su deo iste države; ko će da reaguje na ovakvu pljačku i korupciju ili će svi da ćute, a “Milenijum tim” da se bahati, troši naš novac i napada i tuži svakoga ko se usudi da govori protiv njih“, upitao je Aleksić.

(srbin.info)

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …