Home / TEMA DANA / JEREMIĆ OTKRIO ŠOKANTNE STVARI O Kosovu, Srbiji, Republici Srpskoj- EVO ŠTA PLANIRA VUČIĆ…

JEREMIĆ OTKRIO ŠOKANTNE STVARI O Kosovu, Srbiji, Republici Srpskoj- EVO ŠTA PLANIRA VUČIĆ…

Predsednik NS Vuk Jeremić izjavio da Vučić planira da izazove nemire na severu Kosova. Odgovorio mu Marko Đurić: Politički neodgovorno.

Najpre je Jeremić na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke na Voždovcu izjavio da predsednik Srbije Vučić planira da u narednih nekoliko meseci izazove nemire na severu Kosova i Metohije, kako bi sporazum sa Prištinom koji podrazumeva članstvo Kosova u UN bio doživljen kao olakšanje.

Kako se navodi u saopštenju Narodne stranke, Jeremić je na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac rekao i da vlast Srbiju “drži u stanju de fakto okupacije”.

Prema njegovoj oceni, vlast na račun ustupaka po pitanju Kosova dobija zauzvrat međunarodnu podršku, koja zato ne kritikuje njegovu vlast. Jeremić je dodao i da će Vučić, ako mu se dozvoli da “proda” Kosovo, ponuditi da “razvlasti Republiku Srpsku”, a potom i da na isti način uvede Srbiju u NATO.

Na Jeremićeve reči reagovao je potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić, koji je takve ocene lidera NS ocenio kao potpunu političku neodgovornost i ličnu nestabilnost.

On je rekao da Jeremić mašta o scenariju o nemirima na Kosovu i Metohiji. Đurić kaže i da lider Narodne stranke polazi od sebe i navike da u svom beskrupuloznom karijerizmu zanemaruje interese građana, najavljuje da će Srbija izazvati nemire na severu Kosova i Metohije kako bi imala izgovor za ustupke Prištini.

“Upravo se takvim metodama služio nekadašnji režim, čiji je Jeremić bio istaknuti član, i bez ikakve sumnje Jeremić bi se, da ima ikakvu težinu, i danas igrao politike koristići Srbe na Kosovu i Metohiji kao pokretne mete”, naveo je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Đurić podseća da su upravo Jeremić i njegovi partijski drugovi svojevremeno 2011. izazvali nemire na severu Kosova i Metohije, a potom zarad ostanka na vlasti ostavili Srbe u pokrajini na cedilu i uveli im prelaze poput graničnih, carinske pečate i prištinska lična dokumenta.

“Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić učiniće sve da zaštite bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ali i nastaviti da insistiraju da se razjasni kakva je priroda Jeremićevih odnosa sa međunarodnom kriminalnom grupom korupcionaša i perača novca i za kakve protivusluge je dobio 200.000 evra od katarske ambasade u Berlinu”, poručio je Đurić.

Istakao je da Srbe na Kosovu i Metohiji ne smeju da onespokoje “dijabolične fantazije” Vuka Jeremića, čiji je jedini posao očigledno da sedeći u skupim restoranima u Njujorku ili Toskani smišlja pakosti srpskom narodu i državi.

(Tanjug)

Check Also

KO MU JE TO OMOGUĆIO? VELJA NEVOLJA IMAO ISTA KOLA I TABLICE KAO DIREKTOR POLICIJE REBIĆ! EVO ŠTA SE KRIJE..

Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja uspevao je da izbegne zaustavljanje policije, jer je u …