Home / TEMA DANA / JEREMIĆEVE ZAPANJUJUĆE TVRDNJE: VUČIĆ RASPISUJE IZBORE, A ONDA NASTAJE HAOS…

JEREMIĆEVE ZAPANJUJUĆE TVRDNJE: VUČIĆ RASPISUJE IZBORE, A ONDA NASTAJE HAOS…

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da veruje da je 2019. godina prelomna, kako za razrešenje kosovskog pitanja, tako i za smenu vlasti u Srbiji.

„Vučić je karakterni slabić koji ne može da izdrži čak ni malo čvršći pogled, a kamoli neki ozbiljniji pritisak. Biće potrebno političke mudrosti i diplomatske umešnosti da bi se unutrašnja i međunarodna dimenzija aktuelnih dešavanja pretočila u kombinovani pritisak, no kada se to desi, Vučić će se pogubiti i pasti sa vlasti, ”, rekao je Jeremić za magazin Tabloid.

On je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće na nasilan način pokušati da uguši proteste, jer zna da postoji velika verovatnoća da se to nasilje okrene protiv njega.

“Vučić je danas diktator koji je na vlasti pokrao stotine milione evra, i ima mnogo više da izgubi nego u svojim radikalskim danima, kada je bio obična isfrustrirana golja. Zato ne verujem da će se s tim kockati”, dodao je Jeremić.

Jeremić je dodao da Vučić namerava da na zahteve demonstranata odgovori raspisivanjem prevremenih izbora, ali pod svojim uslovima.

„Vučiću su potrebni izbori, jer ne sme da potpiše sporazum o razgraničenju s Albancima, bez da se pre toga ne pokrije narodnom voljom. On će od građana tražiti mandat za nekakav “istorijski mir” pokušavajući da ga lažno predstavi kao jedinu alternativu ratu. Ako mu to dopustimo, nepovratno ćemo se kao narod odreći dela državne teritorije, Kosovo će postati član UN-a, i neće više biti prepreka za stvaranje Velike Albanije, što bi nas sigurno uvelo u nove opasnosti”, poručio je predsednik Narodne stranke.

Jeremić je istakao da opozicija ne bi smela da učestvuje na izborima pod okolnostima u kojima su oni organizovani poslednjih nekoliko godina.

“To bi dovelo u pitanje legitimitet tako izabranih institucija, kao i svih odluka koje bi one donosile. To se ne bi dopalo međunarodnoj zajednici, jer takve institucije na primer ne bi mogle da neupitno legalizuju nezavisnost Kosova”, kazao je on.

Jeremić je podsetio da se Narodna stranka zalaže za donošenje zakona o lustraciji, zakona o poreklu imovine, kao i za uspostavljanje institucije specijalnog tužioca za visoku korupciju. Govoreći o mogućim scenarijima nakon što režim Aleksandra Vučića padne, predsednik Narodne stranke je izjavio da će i Vučić i drugi korumpirani funkcioneri morati da odgovaraju.

“Pravosuđe u Srbiji je danas zarobljeno od strane izvršne vlasti. Biće potrebno da se uspostavi vladavina prava i da pravosuđe konačno počne da slobodno i nezavisno da obavlja svoj posao”, rekao je Jeremić i dodao da će jedan od najsloženijih slučajeva za pravosuđe nakon promene vlasti biti projekat “Beograd na vodi” koji je, po njegovom mišljenju, simbol naprednjačkog banditizma.

“Nakon promene vlasti od Srpske napredne stranke neće ostati ništa. SNS je i formiran zarad vlasti. Njihove članove ne veže nikakva ideologija, već samo kratkoročni interes. Sigurno je da će njihov kraj biti neslavan”, zaključio je Jeremić.

(Mediji)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …