Home / TEMA DANA / JEZIVO UPOZORENJE SRPSKOG EKSPERTA: PRETI NAM GLOBALNA GLAD?! (VIDEO)

JEZIVO UPOZORENJE SRPSKOG EKSPERTA: PRETI NAM GLOBALNA GLAD?! (VIDEO)

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin pre nekoliko godina je odgovarajući na pitanje o GMO izjavio: „Bez etičke odgovornosti, GMO može biti opasniji od atomske bombe“, izjavio je agrarni ekonomista Miladin Ševarlić, nekadašnji narodni poslanik gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

On je rekao da je sintetičko goveđe meso, za čije se uvođenje zalaže Bil Gejts, kada su ga probali, bilo „tako gnjecavo i neprihvatljivog ukusa, da se odustalo od toga“.

Imate drastičnije predloge. Jedan profesor univerziteta iz Norveške je predložio da se mrtvaci ne sahranjuju već da se otkoštavaju i koriste u ishrani ljudi – šokirao je Ševarlić.
On je ukazao da strane firme dobijaju na poklon najkvalitetnije poljoprivredno zemljište na kom organizuju industrijsku proizvodnju.

Vojvodina je unakažena tim leopardovim tufnama za industrijska postrojenja. Da li neko od njih plaća naknadu za promenu naknade poljoprivrednog zemljište u nepoljoprivredne svrhe?

Ne. A šta dobijamo? Zapošljavaju radnu snagu za cenu manju od minimalne cene rada. Ili manja od potrošačke korpe. A minimalna potrošačka korpa je zapravo robovska egzistencija – istakao je Ševarlić.

On je optužio aktuelnu vlast da je „opljačkala najsiromašnije slojeve stanovništva“, a to su kako je rekao, penzioneri i poljoprivrednici.

Prema njegovim rečima, napravili smo katastrofalnu grešku sa privatizacijom, za razliku od Slovenije.

Slovenija nije krenula u privatizaciju dok nije potpuno rešila restituciju. Mi još uvek nemamo rešenu restituciju i mi smo privatizacijom opljačkali sve naslednike koji nisu dobili naknadu u naturi – kazao je on.

(helmcast.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …