Home / TEMA DANA / JOVO BAKIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: Sumnjam da atentatori na Vučića postoje.. Evo šta se stvarno dogodilo u Jajincima..

JOVO BAKIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: Sumnjam da atentatori na Vučića postoje.. Evo šta se stvarno dogodilo u Jajincima..

Jovo Bakic

 

Sociolog i docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu Jovo Bakić, dao je intervju za list “Danas”, prenosimo jedan deo.

Nazvali ste nedavno Srbiju mafijaškom državom, nakon pronalaska oružja u Jajincima, u blizini porodične kuće premijera. Istraga o tome još nije okončana.

– Neće ni biti okončana istraga o oružju u Jajincima. Postoje dve mogućnosti – da su neki debili hteli da ubiju Vučića, i onda su na neverovatan način ostavili tamo oružje. Ako se to desilo, onda je ministar unutrašnjih poslova još nedostatnijih umnih sposobnosti…

Tužiće vas…

– Kažem, ako se to dogodilo… Jer, normalno je da sačekate te koji su to oružje ostavili i da ne obaveštavate javnost o tome, dok se oni tu ponovo ne pojave, a vi ih ne pohapsite. Umesto toga, pred kamerama su objavili rat mafiji.

Tako ih, pod uslovom da stvarno postoje, nikada neće uhvatiti. Zbog toga bi ministar policije trebalo da bude smenjen.

Pošto nije smenjen, sumnjam da atentatori ne postoje, nego da je vlast sama ostavila oružje. Potom su izašli s pričom kojom apeluju na osećanja naroda – eto, hoće da nam ubiju predsednika vlade.

Prethodno je ubijen „vođa navijačke grupe“, koji nije izdržao zatvorsku kaznu od pet godina zbog trgovine drogom.

Osuđen je 2013. godine, a ubijen 2016. Tri godine je bio na slobodi s presudom od pet godina robije. Šta je to?

To je mafija, a ne država, osim ukoliko nije sprdačina. Svakako je ironija i pravosuđa i policije i, naročito, predsednika Vlade. To su klovnovi pred kamerama koji ne rade svoj posao. Kažu da su tog mafijaša ubili pripadnici crnogorske mafije.

Onda se digne halabuka zbog toga što je crnogorski mafijaš ubio srbijanskog. Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova smatraju to povodom da objave rat mafiji. Kao da „normalna i pristojna država“ objavljuje rat mafiji zbog ubistva mafijaša? Pa ona ga, valjda, vodi bez objave.

Ili, možda, treba mafijaše upozoriti da se sakriju, pa je zato predsednik Vlade policajcima poručio da se više ne druže s mafijašima? Prethodno je uporno godinama ponavljao da sve može da reši, samo ne probleme u fudbalu.

Demantovao je da je to rekao.

-Ima citata, ne može da demantuje ono što je u više navrata izjavljivao. U tom smislu, on je čovek koji ne uliva poverenje, jer negira lako dokazive izjave.

Ove izjave predsednika Vlade stavljaju pod sumnju za veze s mafijom. U tom smislu, država je deo mafijaške strukture odnosno mafija je zarobila našu državu.

(Danas.rs)

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …