Home / TEMA DANA / Kako je Vladimir Putin suočio Zapad sa istinom i otvorio vrata pakla.. (VIDEO)

Kako je Vladimir Putin suočio Zapad sa istinom i otvorio vrata pakla.. (VIDEO)

Gost emisije „Pogled na Istok“ produkcije „HelmCast“ bio je dr Stevan Gajić iz Instituta za evropske studije iz Beograda koji je govorio o novom geopolitičkom poredku, o stanju u Srbiji, odnosima između velikih sila, i ponajviše o padu Amerike i kako sprečiti da ne povuče ceo svet za sobom.

Gajić kaže da je Amerika poslednjih godina izgubila tri monopola koja je imala, a to su monopol na ekonomiju, monopol sile i monopol „istine“, a da se prelomni trenutak dogodio kada je Putin pre dva meseca objavio da Rusija poseduje sisteme kojim se američki preventivni nuklearni udar obesmišljava.

– Tu su se vrata pakla otvorila. Ubrzo je usledila afera Skripalj, zatim je usledila nova nervoza oko Sirije koja se zavšila sa ovim kasnijim napadom. Histerija je nastala kada su oni na Zapadu shvatili da više nemaju monopol nad superiojornom fizičkom silom. To je nekima bilo i ranije jasno ali očigledno bilo potrebna jedna predstava da Putin kaže pogledajte ovaj video snimak i da vide koje bi bile posledice njihovog udara. Tada su shvatili da njihovu lažnu ekonomiju ne mogu više da održavaju nosačima aviona – objasnio je Gajić.

Gajić kaže da Zapad polako gubi i medijski rat i da je dokaz tome strah od televizije Raša tudej koja je uspela da dođe do gledalaca u zapadnim zemljama.

On u emisiji govori o imperijalnom padu Amerike i rizicim u kojima se zbog toga nalazi čitav svet. On kritikuje politiku srpske vlasti prema KiM.

Pogledajte emisiju:

Check Also

RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

Ruske trupe koje su stigle u Kazahstan uspešno su izvele operaciju eliminisanja nekoliko stotina militanata …