Home / TEMA DANA / KAO ŠTO SE I PREDPOSTAVLJALO: POSLE PRITISKA MAKRONA, VUČIĆ U SEPTEMBRU OTPOČINJE AKCIJU „RAZGRANIČENJA“!

KAO ŠTO SE I PREDPOSTAVLJALO: POSLE PRITISKA MAKRONA, VUČIĆ U SEPTEMBRU OTPOČINJE AKCIJU „RAZGRANIČENJA“!

Aleksandar Vučić: Nastavak Berlina najverovatnije u septembru, rešenje mora da bude „nešto između“!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će se sledeći sastanak Beograda i Prištine u organizaciji francuskog predsednika Emanuela Makrona najverovatnije desiti u septembru.

„Verujem da će neka vrsta nastavka Berlina, odnosno Pariz, biti u septembru“, rekao je Vučić novinarima na Kalemegdanu, nakon što se zajedno sa predsednikom Makronom sastao sa mladima iz regiona, prenosi Tanjug.

„Mrzim da prebacujem krivicu na drugu stranu, hajde da sačekamo da velike sile urade svoje stvari, pa ćemo mi onda videti šta je naše“, kazao je Vučić.

Vučić kaže da francuski predsednik Emanuel Makron razume težinu problema kad je reč o Kosovu i Metohiji i da se stvari ne mogu rešavati tako što niko ni od čega neće da odstupa.

„Ja sam tražio podršku od njega da razume da to ne može da bude rešeno onako kako bi svako od nas želeo, nego da to mora da bude nešto između“, napomenuo je Vučić.

„Kompromis nije slabost, već snaga“, istakao je Vučić i dodao da će se uvek zalagati za stvarni kompromis, a ne za predaju i odustajanje.

Kako je naveo, ako budemo mogli ići ćemo tim smerom, a ako ne, neke druge generacije će to učiniti, te dodao da ne želimo da živimo u strahu od ratova i sukoba.

„Ljudi pitaju zašto kupujemo oružje. Pa kupujemo oružje da nas niko ne bi napao.

Ako vide da je Srbija ’gnjila jabuka‘, svako će je sa lakoćom uzeti, ako vide da je to ’tvrd orah‘, onda nije lako da je slomite“, zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da će se dok je živ zalagati za kompromis kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Makron, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, juče je na konferenciji za novinare najavio da će održati specijalni sastanak sa rukovodstvom Beograda, Prištine i kancelarkom Merkel, s ciljem da se omogući postizanje sporazuma.

(Sputnjik)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …