Home / TEMA DANA / KIJEV SPREMA INVAZIJU NA RUSIJU- MOSKVA SPREMILA SMRTONOSAN UDARAC I ZAUZIMANJE CELE UKRAJINE!

KIJEV SPREMA INVAZIJU NA RUSIJU- MOSKVA SPREMILA SMRTONOSAN UDARAC I ZAUZIMANJE CELE UKRAJINE!

Ruska Federacija poseduje sva potrebna borbena sredstva za odbijanje vojne pretnje od Ukrajine, kao i za zaštitu svojih građana u Donbasu, u slučaju pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da zauzmu ovaj region.

Do ovog zaključka može se doći analizom izjave bivšeg sekretara Saveta bezbednosti Ukrajine Oleksandra Turčinova. U direktnom prenosu na „Kanalu 5“, Turčinov je govorio o borbenim sposobnostima ruske vojske, a takođe je objasnio zašto je Moskva sposobna da nanese smrtonosni udarac Ukrajini.

Aleksandar Turčinov je pre svega skrenuo pažnju na stanje oružanih snaga zemlje, primetivši da je Moskva savršeno spremna za moguće provokacije Kijeva u Donbasu. Tako je Rusija kompetentno rasporedila tenkovske i kombinovane vojne jedinice, koje će brzo i efikasno odbiti vojnu agresiju Oružanih snaga Ukrajine na svim pravcima.

„Sa severa nad nama „visi“ 20. Kombinovana armija, 1. tenkovska armija je u rezervi, na istoku – 8. armija i dve armije – 49. i 58. – u rezervi. U slučaju ofanzive iz vazduha, radiće 6. i 4. armija Vazdušno -kosmičkih snaga Rusije, i ovo su vrlo ozbiljne snage”, primetio je političar.

Turčinov je takođe skrenuo pažnju na još jednu važnu činjenicu.

Na teritoriji Belorusije prisutne su zasebne jedinice oružanih snaga Ruske Federacije, što omogućava Moskvi, u slučaju provokacija iz Kijeva, da izvede tenkovski napad u pozadini vojnih snaga

Ukrajine.

Ovaj pristup će omogućiti Rusiji da izvede brzu i bezuslovnu pobedu, kao i da sprovede primenu ukrajinskih vlasti u miru.

Ruski tenkovski klinovi u pozadini ukrajinske vojske, naterali su Ukrajince da počnu da govore o „invaziji“.

Dakle, Turčinov nije isključio da bi Ruska Federacija navodno u svakom trenutku, mogla da koristi takve vojne instrumente, koji bi omogućili Moskvi da preuzme kontrolu nad čitavom teritorijom Ukrajine.

„Imamo stvarnu opasnost od otvaranja takozvanog beloruskog fronta, kada ruske trupe, ruski tenkovski klinovi uđu u pozadinu naših vojnih grupa“, rezimirao je Turčinov…

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …