Home / TEMA DANA / KINESKI MEDIJI TVRDE: 5.000 RATNIH AVIONA NATO SPREMNO DA BOMBARDUJE RUSIJU

KINESKI MEDIJI TVRDE: 5.000 RATNIH AVIONA NATO SPREMNO DA BOMBARDUJE RUSIJU

SAD su navikle da vrše kontrolu nad Ruskom Federacijom u saradnji sa Evropom. Međutim, zemlje EU su u poslednje vreme imale mnoštvo problema, a SAD će morati da računaju na sopstvene snage u slučaju otvorenog vojnog sukoba sa Rusijom.

Nedavni članak objavljen u kineskom izdanju Jinri Toutiao kaže da je ruska vlada sigurna i tačna u svojim akcijama. Kremlj čak ni ne razmišlja o tome da se povinuje Vašingtonu, niti prati put agresije. Rusija deluje isključivo u sopstvenim interesima i u interesu nacionalne bezbednosti, navodi se u kineskom izdanju.

Međutim, SAD prate potpuno drugačiji put ponašanja. Broj NATO baza u zemljama Istočne Evrope, kao što je Poljska ili baltičke države, u poslednjih nekoliko godina raste. Prema zvaničnim podacima, postoji nekoliko hiljada NATO vojnika i više od 100 tenkova u zemljama Istočne Evrope.

Zanimljivo je da NATO vidi glavnu prednost svoje vojske u vazduhoplovnim snagama. Ukoliko je potrebno, zemlje članice NATO-a mogu imati čak 5.000 ratnih aviona spremnih u najkraćem mogućem roku. Međutim, malo je verovatno da će se NATO usuditi da bombarduje Rusiju, navodi se u kineskom izdanju.

Webtribune.rs

Check Also

RAT SE RAZBUKTAVA- POSLEDNJE INFORMACIJE: TURSKA SE OTVORENO UMEŠALA U SUKOB- OBORILA JERMENSKI JURIŠNI SU-25

Za nekoliko sati ratnih dejstava u Karabahu oružane snage Azerbejdžana izgubile su 4 helikoptera, oko …