Home / TEMA DANA / KOMANDANT RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE: NEOPAŽENO SMO DOŠLI DO OBALE SAD, NIKO NAS NIJE PRIMETIO

KOMANDANT RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE: NEOPAŽENO SMO DOŠLI DO OBALE SAD, NIKO NAS NIJE PRIMETIO

Bivši komandant nuklearne podmornice Aleksandar Nevski, Vasilij Tankovid, demonstrirao je glavnu prednost ruskih podmornica koristeći konkretan primer.

Jedan od najmoćnijih argumenata Ruske Federacije za suočavanje sa mogućom američkom agresijom su strateške raketne podmornice.

U tom svetlu, bivši komandant atomske podmornice Aleksandar Nevski, kapetan prvog ranga Vasilij Tankovid, koji je sedam godina bio na čelu podmornice Borej projekat 955, dao je izvanredan intervju za Tass.

U isto vreme, bivši komandant ispričao je kako je njegova podmornica uspela da se tiho iskrade iz dometa američkih radara.

“Najvažnija stvar je da, zbog male buke, nemogućnosti praćenja i smanjene vidljivosti, nas ne mogu detektovati sve strane podmornice i za to im je neophodna razna oprema “, mornarički oficir naveo je bitne superiornosti ruskih podmornica.

Istakao je da je kao rezultat patrole, koja je trajala 42 dana, njegov Borej bio u podvodnom položaju 30 dana, čiji je značajan deo bio pod okriljem arktičkog leda.

Istovremeno, on posebno napominje da zbog, pravilnog korišćenja sposobnosti podmornice i specijalnog manevrisanja, Sjedinjene Države nisu uspele da ga prate.

Kao rezultat, čak i prilikom prolaska kroz Beringov moreuz, gde se američka obala može videti golim okom, ruske podmornice su uspele biti neopažene i mogle su „mirno i smireno proći pored američkog kontinenta“.

“Amerikanci su se probudili nakon što smo pristali na pristanište, rezimirao je Tankovid rezultate svog podvodnog prolaska kroz dva okeana.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …