Home / TEMA DANA / KRITIČNO U AMERICI- TRAMP ŠALJE VOJSKU NA DEMONSTRANTE?! NEĆU OVO DA TRPIM, VOJSKA ĆE DOBITI NAREĐENJE DA PUCA!

KRITIČNO U AMERICI- TRAMP ŠALJE VOJSKU NA DEMONSTRANTE?! NEĆU OVO DA TRPIM, VOJSKA ĆE DOBITI NAREĐENJE DA PUCA!

Predsednik SAD Donald Tramp je najavio da će preduzeti „odlučnu akciju“ kako bi ugušio nemire u Mineapolisu, u kojima je jutros zapaljena centralna policijska stanica.

Podsetimo, nemiri su počeli pre par dana, zbog ubistva afroamerikanca Džordža Flojda, koji je umro posle maltretiranja od strane policije.

Tramp je jutros rano zapretio da će „on da završi posao“, ako „radikalno levi gradonačelnik Mineapolisa nije u stanju“.

Ultimatum je Tramp objavio na Tviteru, ocenjujući gradonačelnika Džejkoba Freja „veoma slabim“, i najavljujući da će centralna vlast da preuzme kontrolu.

– Ne mogu da stojim i gledam da se ovo dešava velikom američkom gradu Mineapolisu. Potpuni nedostatak vođstva. Ili će veoma slabi radikalno levičarski gradonačelnik Džejkog Frej uraditi nešto i uvesti red u grad, ili ću ja poslati vojsku i završiti posao – napisao je Tramp.

– Ovi banditi kaljaju sećanje na Džordža Flojda, a ja neću dozvoliti da se to dešava. Upravo sam razgovarao sa guvernerom Timom Volcom i rekao sam mu da je vojska s njim. Ako bude ikakvih teškoća, mi preuzimamo kontrolu. Kad počne pljačkanje, počinje i pucanje.

(RT)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …