Home / TEMA DANA / LAVROV OTKRIO ŠTA AMERIKA PRIPREMA U EVROPI! NE PIŠE NAM SE DOBRO!

LAVROV OTKRIO ŠTA AMERIKA PRIPREMA U EVROPI! NE PIŠE NAM SE DOBRO!

Gubitnica od Donalda Trampa, Hilari Klinton  očajnički nastoji da ostane pod reflektorima američke javnosti.

Upravo izjavila da „Rusi još dolaze“ i da Tramp mora prestati da ignoriše!

„Govorim kao bivši državni sekretar SAD i kako Amerikanka: Rusi i dalje dolaze. Naša obaveštajna zajednica podstiče Trampa da deluje. Hoće li on, kao i dosad, biti pasivan i kapitulirati ili će štititi našu zemlju i početi da je čisti od Rusa?!“

Rusofobija je u Sjedinjenim Državama, očito, kurentna roba, pogotovo u američkim krugovima kojima Klintonova pripada. A i velike su im oči za „rusku opasnost“.

Šef Strateške komande Oružanih snaga SAD – general Džon Hejten – ocenio je na jednoj konferenciji u državi Virdžinija da je Rusija najveća pretnja njegovoj zemlji, a Severna Koreja – najnepredvidljivija:

„Rusija je – zbog svog vojnog potencijala – jedina potencijalna pretnja samom postojanju Sjedinjenih Država. Mi razrađujemo različite pristupe mogućim protivnicima. Protiv Rusije i Kine računamo i na elemente kosmičke odbrane i sajber-odbrane“.

Prethodno je šef Centralne komande – general Džozef Votel – izjavio da Rusija smeta SAD da dominiraju u vazduhu na Bliskom Istoku. Pritom je najvećim pretnjama nazvao i Iran i Kinu i upozorio da Kina i Rusije mogu ugroziti liderske pozicije SAD.

Indikativno je da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov – u govoru na Konferenciji o razoružanju u Ženevi – ukazao da vojni vrh SAD priprema oružane snage Evrope za primenu taktičkog nuklearnog oružja protiv Rusije.

Dodao je da američko taktičko nuklearno oružje u Evropi nije „recidiv gladnog rata“ već „nesumnjivo agresivna pozicija“.

Ruski ministar je pritom naglasio:

„Nada se da će građani Evrope reći odlučno `ne` razmeštanju na svojim teritorijama oružja za masovno uništavanje, koje pripada jedinoj državi u istoriji koja ga je primenila protiv druge države. Protiv Hirošime i Nagasakija“.

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …