Home / TEMA DANA / LAZANSI OTKRIO: Evo šta su prethodne vlasti učinile VOJSCI SRBIJE (VIDEO)

LAZANSI OTKRIO: Evo šta su prethodne vlasti učinile VOJSCI SRBIJE (VIDEO)

Spoljnopolitički komentator dnevnog lista ‘Politika’ Miroslav Lazanski rekao je da je unapređenje vojne tehnike zastupljeno u svim velikim svetskim silama i dodao da su prethodne vlasti u Srbiji „pobacale veliki količinu vojne tehnike na livade kraj Smederevske Palanke“ iako je mogla da se modernizuje.

Lazanski je optužio danas, gostujući na TV Pink, bivše vlasti u Srbiji da su ogromnu količinu vojne tehnike koja je još mogla da se koristi ili modernizuje, bacili na livade kraj Smederevske Palanke.

On je rekao da se mnoge stvari mogu popravljati, što je normalno u svim državama sveta. Modernizacija je učestala i, kaže, noviteti su retki.

– U američkoj avijaciji još lete avioni iz Vijetnamskog rata, ali su to avioni koji se svake godine unapređuju. Niko ne baca ono što može da se koristi modernizacijom! – kaže Lazanski.

Govoreći o odnosima Srbije i Kine, Lazanski je podsetio da sa Kinom imamo dobru političku, ekonomsku, ali i vojnu saradnju.

On je istakao da Kinezi mogu da nam pomognu u razvoju pametne municije sa pametnim navođenjem, u proizvodnji raketa dometa do 300 kilometara, kao i u sajber ratovanju u čemu su, kako je ocenio, otišli jako daleko.

– Kada je reč o stelt tehnologiji, ne bih o tome govorio. To je više za prve stranice novina i tiraž. Budimo ozbiljni: samo tri zemlje imaju stelt tehnologiju – Amerika, Rusija i Kina – rekao je Lazanski.

Kinezi su, ističe, prvi u svetu i po kopiranju civilne i vojne tehnologije. Kaže da su Kinezi najjači trgovci na svetu i da ih je teško „preći“.

Srpska vojna industrija izvozi oružje i državi godišnje obezbeđuje između 700 i 800 miliona dolara i zamajac je razvoja kompletne ekonomije Srbije.

– Određene svetske korporacije preko određenih nevladinih organizacija vrše pritisak na našu vojnu industriju kako bi nas uklonili sa tržišta – kaže Lazanski.

Ističe da postoje direktni pokušaji da se sabotira vojna industrija Srbije, a koja donosi „najlepše prihode“ i „tu je novac koji se najbrže obrće“.

Kaže da su srpski vojni proizvodi vrlo kvalitetni i da imaju prođu širom sveta. Podseća da su nam Kinezi i konkurenti.

– Naš metak, recimo, kvalitetniji je i skuplji za razliku od kineskog koji je jeftiniji, ali manje kvalitetan – kaže vojni komentator. Podvlači da se oprema vojnika oživljava, isto tako i tehnika.

Ceo razgovor sa Lazanskim pogledajte u video zapisu:

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …