Home / TEMA DANA / LAZANSKI O NOVOM PUTINOVOM ORUŽJU: EVO ZAŠTO JE BAŠ SAD LANSIRAO RAKETU OD KOJE NEMA ODBRANE! (VIDEO)

LAZANSKI O NOVOM PUTINOVOM ORUŽJU: EVO ZAŠTO JE BAŠ SAD LANSIRAO RAKETU OD KOJE NEMA ODBRANE! (VIDEO)

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski rekao je da Rusija želi da testira nove rakete kako bi kompenzovala eventualno postavljanje američkih raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi.

– Američko izlaženje iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa ruši kompletnu arhitekturu svih dosadašnjih ugovora o nuklearnom oružju.

Lazanski je dodao da će se povesti velika diskusija između evropskih zemalja koje mogu biti potencijalna meta „raketa“ i Amerikanaca u slučaju eventualnog sukoba Rusije i SAD, komentarišući izjavu nemačkog ministra spoljnih poslova Hajka Masa da će se Nemačka suprotstavljati raspoređivanju raketa srednjeg dometa sa nuklearnim bojevim glavama u Evropi, ako se raskine Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Lazanski misli da „Avangard“ verovatno, posle lansiranja, završi na Kamčatki, ali da, s obzirom na to da se radi o testiranju, „Avangard“, koga britanci zovu „Satanina nevesta“, nema bojevu glavu.

Vojni komentator kaže da Rusi nju ne „spuštaju“, već žele da pogode cilj.

– Ona ide da pogodi cilj i testira se njena brzina, a s obzirom na to da se radi o testiranju, ona, naravno, nema bojevu glavu. Verovatno na kraju završi na Kamčatki – rekao je Lazanski.

Ruski predsednik je u martu najavio novo oružje, uključujući i „Avangard“, te poručio da ona mogu da pogode bilo koju tačku na svetu i da mogu da izbegnu američki raketni štit.

Projektil je lansiran iz raketne baze Dombarovski, na jugu Urala, i pogodio je metu na poligonu Kura, na Kamčatki, udaljenu 6.000 kilometara.

Putin tvrdi da „Avangard“, koji je u martu predstavljen kao deo novog talasa atomskog oružja, ne može biti presretnut.

– „Avangard“ ima interkontinentalni domet i može da leti u atmosferi 20 puta brže od zvuka. Prema meti leti kao meteorit, kao vatrena lopta – izjavio je Putin.

Check Also

PRELEVIĆ: VUČIĆ JE U PAKLU KRIMINALA- BRISELSKIM SPORAZUMOM JE ZAPEČATIO SUDBINU KOSOVA! (VIDEO)

Gost emisije Kota 17 u produkciji HelmKasta je bio Božo Prelević. Prelević je na samom …