Home / TEMA DANA / LAZANSKI: „ONO ŠTO SU NAM RUSI POSLALI JE SVETSKA SENZACIJA! ZAPAD NIJE IMAO POJMA ŠTA SE DEŠAVA!“

LAZANSKI: „ONO ŠTO SU NAM RUSI POSLALI JE SVETSKA SENZACIJA! ZAPAD NIJE IMAO POJMA ŠTA SE DEŠAVA!“

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da su ruske jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima „Pancir S“ prebačene vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije kako bi učestvovali na vežbama „Slovenski štit 2019“ u Srbiji.

Ruski sistemi biće raspoređeni na teritoriji avio-baze Batajnica i ući će u srpsku kombinovanu grupu snaga i sredstava PVO koja će odraditi praktične vežbe protivvazduhoplovne odbrane područja.

Tu vest je komentarisao i novoimenovani ambasador u Moskvi Miroslav Lazanski, koji kaže da je dolazak S-400 svetska senzacija.

– Dolazak S-400 u Srbiju je senzacionalna vest i pokazuje veliko poverenje koje Rusi imaju prema našoj zemlji, jer znamo da ovaj sistem nipošto nije dostupan svima. To je stvar neposrednog dogovora predsednika Vučića i Putina, do kog je došlo početkom ove godine. S-400 je vrhunski sistem koji je u toj kategoriji nešto najbolje što može da se nađe na svetu.

On otkriva ciljeve na 600 kilometara, a može precizno da gađa mete na više od 250. Sa najnovijim projektilima i do 400 kilometara. I to ne samo avione, već i balističke rakete i druge projektile. Njegov dolazak u Srbiju je dokaz odlične vojne saradnje između Srbije i Rusije. Važno je naglasiti da je reč o odbrambenom sistemu koji ne služi za napad na bilo koga. U tom kontekstu, niko nema pravo da zameri Srbiji zbog ove saradnje – kaže Lazanski.

On otkriva i kako je ova vest primljena u diplomatskim krugovima u Moskvi.

– Pojedine diplomate iz nama susednih zemalja pokazale su pojačanu znatiželju, a ima i onih koji su nam uputili čestitke. Ova vest je držana pod embargom do poslednjeg trenutka i mnoge zapadne diplomate i vojni atašei nisu imali pojma šta se dešava – navodi Lazanski.

(Mediji)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …