Home / TEMA DANA / LAZANSKI: Priča o atentatu na Kusturicu ga označava kao potencijalnu metu.. Od ubistva ga čuvaju ga ruske službe bezbednosti..

LAZANSKI: Priča o atentatu na Kusturicu ga označava kao potencijalnu metu.. Od ubistva ga čuvaju ga ruske službe bezbednosti..

Proslavljenog srpskog reditelja Emira Kusturicu već izvesno vreme prate i o njegovoj bezbednosti brinu ruske službe bezbednosti, Spoljna obaveštajna služba Rusije, ali i pripadnici Federalne službe bezbednosti, prenosi portal “Pravda” pozivajući se na ruske izvore.

kusturica

“Mesto gde provodi najviše vremena – Mećavnik, odnosno Drvengrad na Mokroj Gori, ali dobrim delom i Andrićgrad u Republici Srpskoj pokriveni su i satelitskim nadzorom uvek kad se Kusturica nalazi na tim lokacijama, ali i na putu ka njima”.

Isti izvor dodaje da je ruska bezbednosna briga za Kusturicu pojačana nakon što je dobio Orden prijateljstva od predsednika Rusije Vladimira Putina.

Analitičar Miroslav Lazanski rekao je da je dovođenje Kusturice u vezu sa atentatom koji se dogodio u Sopotu, iako to nije imalo veze sa njim, označavanje njega kao mete.

“Kusturica je neko ko zastupa Srbe i naše interese i zbog toga je meta broj jedan za džihadiste i sve koji su protiv Srba.

Povezivanje njega sa atentatom u Sopotu i tvrdnje da je njegov život bio ugrožen je označavanje njega kao mete”, upozorava Lazanski.

On je potvrdio da je Kusturica pod zaštitom ruskih službi.

“Ruske službe štite Kusturicu i prate njegovo kretanje. Ko bi hteo da ugrozi Kusturicu ušao bi u sukob sa ruskim specijalnim službama, a znamo koliko su one efikasne.

Svi se sećamo onog koji je popio polonijum u Londonu”, kaže Lazanski.

Kusturica: Lažnim informacijama žele moju smrt

Srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da je lažna vest koja je objavljena u pojedinim medijima da je on navodno zamalo ranjen danas na jednoj sahrani, te da se emitovanjem takvih informacija ugrožava njegov život.

– Ta vest će imati svoj epilog na sudu, jer to je širenje lažnih informacija, to je ugrožavanje mog života – rekao je Kusturica za agenciju Srna.

Komentarišući emitovani tekst u okviru kojeg je objavljena njegova slika, a sa druge strane ruka sa pištoljem, koja stoji nasuprot njegove glave, Kusturica kaže da ta ruka preti da ga ubije, te da je u tekstu napisana lažna informacija da je izbegao metak u poslednjem trenutku.

On je naglasio da se vest ne može po svaku cenu praviti i “tamo gde je ona netačna, i tamo gde ona laže”, te da se na primeru pojedinih medija, koji su objavili takvu vest sa navedenom ilustracijom, može uočiti ono što se u Americi danas zove fejk njuz – lažna vest.

– Očigledno je, naime, da mediji žele da taj metak završi u meni. To je tako skrojena vest i nastaje kao inspiracija. Ne samo što je istina potpuno na drugoj strani i što ja nisam bio tamo i što to nije bilo na sahrani. Oni žele da taj metak završi u mom telu – zaključio je Kusturica.

Kusturica je ispričao da je danas bio na sahrani, održao govor, posle čega je bilo opelo, ali da je on zbog festivala “Kustendorf” morao odmah da ode.

– Taj je čovek najnormalnije sahranjen, pa su se ljudi razišli, a čoveka su ubili izvan groblja, dok je ulazio u džip, niti ga ja znam, niti sam čuo za njega – dodao je Kusturica.

Pojedini mediji su objavili da je Kusturica “pukom srećom izbegao pucnjavu koja se danas dogodila na groblju u Sopotu, gde je prisustvovao sahrani, nakon koje je na parkingu ubijen Milomir Jovanović (46) iz Vranića

(Srna)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …