Home / TEMA DANA / LIDER HEZBOLAHA UPOZORIO NA HAOS KOJI DOLAZI: EVO ŠTA JE PORUČIO IZRAELU I AMERICI (VIDEO)

LIDER HEZBOLAHA UPOZORIO NA HAOS KOJI DOLAZI: EVO ŠTA JE PORUČIO IZRAELU I AMERICI (VIDEO)

Generalni sekretar Hezbolaha, Sajed Hasan Nasralah, održao je u četvrtak televizijski govor povodom godišnjice smrti pokojnog komandanta Hezbolaha, Mustafe Badredina, koji je ubijen u Siriji pre tri godine.

– Komandant Badredin bio je veran i pametan borac koji je bio jako zabrinut zbog izraelske okupacije njegove zemlje i Palestine – rekao je Nasralah, ističući njegov „entuzijazam i upornost u odbrani svoje zemlje, Palestine i iz drugih opravdanih razloga.“

Nasralahove reči izgovorene su u govoru koji je održao tokom ceremonije koju je održao Hezbolah u južnim predgrađima Bejruta, obeležavajući treću godišnjicu smrti Badredina.

Badredin, poznat kao „Sajed Zulfikar“, bio je visoki vojni komandant Hezbolaha. Ubijen je u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku nakon što je pobunjenička grupa pogodila područje na kojem je bio raspoređen.

– Ansarija je bila jedna od glavnih vojnih dostignuća Sajeda Badredina – rekao je Nasralah.

Osvrnuvši se na domaću scenu, Nasralah je rekao da su Liban i Hezbolah bili podvrgnuti kampanji zastrašivanja blizu pomorske i kopnene granice Libana, kao i u vezi sa farmama Šeba i libanskom moći predstavljenom vojnom jačinom i otporom koji može da pruži. .

– SAD traže libanske ustupke na kopnenom i pomorskom graničnom pitanju, kao i na farmama Šeba – sve u korist izraelskog neprijatelja – rekao je Nasralah, upozoravajući Libance da ne dozvole nikome da ih potkopa, jer Liban ima jaku vojsku, narod i otpor, i ta sila je stvarna i ozbiljna.

– Želeo bih da vas uverim, u ime naše braće u Islamskom otporu, da će svaka izraelska vojna grupa koja razmišlja o ulasku na jug Libana biti uništena pred očima glavnih medija i međunarodnih televizijskih ekrana – dodao je Nasralah; međutim, on sumnja u spremnost Izraela da pokrene rat protiv Libana.

– Svi u “Izraelu” znaju da svaki rat protiv Libana mora biti odlučan i brz – objasnio je on.

Prebacujući se na sirijsku scenu, Nasralah je rekao da je njegova stranka danas više nego ikada ubeđena da je odluka Hezbolaha da ide u Siriju opravdana.

– Ono što se dogodilo u Siriji bila je američko-izraelsko-saudijska urota; cilj nije bio promena ka demokratiji. Kako bi ID mogao da kontroliše 40 odsto Sirije i pola Iraka bez finansiranja, vojne i medijske podrške od strane nekoliko država u regionu? – Rekao je Nasralah.

– ID je stvorena od strane SAD u pokušaju da se suprotstavi svima onima koji se suprotstavljaju američko-izraelskom planu u regionu, a to su i sami američki zvaničnici rekli – nastavio je on.

U istom duhu, Nasralah je rekao da je Islamska država gotova kao “kalifat” i država “ali da još uvek predstavlja pretnju”.

Vraćajući se na predsednika SAD, Donalda Trampa, Nasralah je dodao: – Do sada je (Tramp) zadržao sva svoja obećanja vezana za predizbornu kampanju u vezi s takozvanim “sporazumom veka” i istovremeno je podmazivao Saudijsku Arabiju. Osećam žaljenje prema saudijskom kralju nakon Trampovog ponižavanja u njegovim poslednjim primedbama Rijadu.

(Pravda)

Check Also

UDARNO: KINA NAJAVILA DA JE SPREMNA DA IZVEDE PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR NA SJEDINJENE DRŽAVE!

Po prvi put, vlasti NR Kine objavile su svoju spremnost da izvedu preventivni nuklearni udar …