Home / TEMA DANA / „Ljubav prema otadžbini treba da postane moralni orijentir!“

„Ljubav prema otadžbini treba da postane moralni orijentir!“

Vladimir putin
Moralni orijentir  za omladinu u Rusiji treba da budu patriotizam i ljubav prema otadžbini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta s pobednicima ruskog konkursa „Učitelj godine u Rusiji”.

„Ništa pametnije ne možemo da smislimo. Mnogo sam razmišljao na tu temu; to je patriotizam u najboljem, najzdravijem smislu te reči. Ljubav prema otadžbini treba razvijati” — kazao je ruski predsednik.

Po njegovom mišljenju, u tome posebnu ulogu treba da odigraju predavači društvenih disciplina.

„Glavna misija predavača društvenih nauka, po mom mišljenju, sastoji se upravo u tome”- rekao je šef ruske države.

Putin smatra da Rusija ne treba da se izoluje od stranih kultura, ali da je potrebno umeti razdvajati kulturne pojave od onih koje ne predstavljaju vrednosti.

„Što se tiče prodiranja nekih kulturnih vrednosti kod nas iz inostranstva: ja tu ne vidim ništa strašno, ako je to istinski kulturni objekat, onda je to apsolutno normalno. Mi ne treba, ne možemo i nećemo se zatvarati u čauru, ali treba da naučimo da razdvajamo istinsko, kulturno od subkulturnog, koje ne predstavlja vrednost”— kazao je Vladimir Putin.

(Fakti)

 

Check Also

HRVATSKI ISTORIČAR: „KOLIKO GOD NA CELOM BALKANU KOPAMO DALEKO U PROŠLOST, NAILAZIMO SAMO NA SRPSKE TRAGOVE- SKADAR JE BIO SRPSKI KRALJEVSKI GRAD, A ALBANCI SE POJAVLJUJU TEK U 11-om VEKU!

„Suživot Srba i Albanaca preko je potreban, ali on se ne može graditi na lažima, …