Home / TEMA DANA / LUKAŠENKO IZDAO DRAMATIČNO UPOZORENJE: NISTE NI SVESNI KOLIKO BRZO ĆE NATO I RUSIJA, OD LOKALNOG SUKOBA DOĆI DO NUKLEARNOG RATA!

LUKAŠENKO IZDAO DRAMATIČNO UPOZORENJE: NISTE NI SVESNI KOLIKO BRZO ĆE NATO I RUSIJA, OD LOKALNOG SUKOBA DOĆI DO NUKLEARNOG RATA!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da je Minsk spreman da izradi političku deklaraciju o neširenju raketa srednjeg i kratkog dometa.

Lukašenko smatra da su nepoverenje i konfrontacija između Rusije i Zapada su dostigli maksimum.

„Za samo nekoliko minuta Rusija i NATO mogu da stignu od lokalnog konflikta do nuklearnog rata“, rekao je on.

S tim u vezi, Lukašenko je inicirao održavanje međunarodnog dijaloga o bezbednosti u Minsku.

„Možda ipak treba da se okupimo i razgovaramo o tom najaktuelnijem problemu. Ako hoćete — u Minsku. Tim pre što je Belorusija već predložila da se usvoji višestrana politička deklaracija odgovornih država o neširenju raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi. Spremni smo da iniciramo razgovor, pa i da izradimo tekst tog dokumenta“, izjavio je Lukašenko u Minsku na konferenciji „Evropska bezbednost: Povlačenje sa ivice ambisa“.

On je rekao i da ga veoma brinu vojne vežbe NATO-a u Poljskoj planirane za sledeću godinu.

„Odmah uz granice Belorusije na proleće naredne godine Alijansa će održati velike vojne vežbe. Takvi manevri se nisu održavali u blizini naših granica“, rekao je beloruski lider.

„Ne znam kome je to potrebno“, zaključio je Lukašenko.

(Srbija danas, mediji)

Check Also

SRBIJA PRED POTPUNIM ZATVARANJEM

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša rekao je da se trenutna …