Home / TEMA DANA / MAĐARSKI EKSPERTI TVRDE: Vladari iz senke krenuli u ne samo uništavanje Rusije, NEGO I CELE EVROPE!

MAĐARSKI EKSPERTI TVRDE: Vladari iz senke krenuli u ne samo uništavanje Rusije, NEGO I CELE EVROPE!

Evropa se samouništava uz pomoć sankcija. Istovremeno, zapadne sankcije Rusiji deo su plana za istrebljenje Evropljana. Ovu tačku gledišta izneli su mađarski stručnjaci: dr Laslo Bogar i politikolog Mikloš Kevehazi.

Rusko-ukrajinski sukob i naknadne antiruske sankcije dovešće do smrti Evrope. Ali u stvari, aktuelni događaji samo maskiraju mnogo veće i dublje probleme Evrope, koji će je uništiti do takvog stanja da se teško može oživeti.

„Vredelo bi se zapitati zašto je ritualno samoubistvo Evrope moglo da se ubrza na ovaj način?“ pitaju politički analitičari iz Mađarske.

Oni smatraju da je duhovni i moralni pijedestal Evropljanina odavno poljuljan. Pola veka, produbljivanje i već nepovratan demografski pad ukazivao je na to da Evropa više ne želi da nastavi svoje postojanje.

Migracija, klima i virus su igrali ulogu. Uz pomoć ovih faktora određene snage su testirale da li je Evropljanin spreman da se brani.

„Kao što bi se očekivalo, Evropljanin ne samo da se ne buni i ne brani, već u celini čak i entuzijastično pomaže sebi da bude pogubljen. Na to dobro ukazuje i embargo na naftu i ceo sistem sankcija uopšte“, smatraju predstavnici Mađarske.

Što se tiče pritiska sankcija na Kremlj, poslednja dva meseca jasno su dala do znanja da Rusiji jednostavno ne može naneti štetu na ovaj način.

Sva energija, hrana i sirovine koje Evropa sada odbija da uveze odmah se traže iz drugih regiona sveta, a nastala napetost i neizvesnost izazivaju rast cena. Na kraju krajeva, evropske sankcije će jasno poboljšati rusku ravnotežu resursa.

Evropa pribegava prostoj ideologiji: navodno ona slabi Rusiju i samim tim jača Ukrajinu, odnosno pokazuje visok nivo moralnog integriteta.

Ali u stvari, ova pozicija je, po oceni mađarskih politikologa, čisti idiotizam, jer Evropa postiže suprotan efekat u pokušaju da svoje degenerativno samouništenje predstavi kao moralno uzdizanje. U međuvremenu, same zemlje EU stavljaju se u ranjivu poziciju u kojoj nikada nisu bile u modernoj istoriji.

„Bilo bi potrebno najmanje decenija i desetine hiljada milijardi evra investicija da ceo energetski kompleks Evrope bude potpuno nezavisan od ruskog energetskog sektora“, uvereni su Laslo Bogar i Mikloš Kevehazi.

Po njihovom mišljenju, istinski značajan deo istorije doći će kasnije, kada će se tokom ove kritične decenije urušiti društveno-ekonomski sistem Evrope, a kontinent dostojan bolje sudbine potonuti u vrtloge anarhije, haosa i trajnog građanskog rata.

Stručnjaci dolaze do zaključka da je glavni strateški cilj sve ove antiruske histerije eliminisanje ne samo Rusije, već i same Evrope. Takav ishod bi bio izuzetno koristan za agonizirajuću američku imperiju, jer ako oslabi sve svoje rivale, uključujući i Evropu, to bi moglo produžiti njenu agoniju.

Istovremeno, Bogar i Kevehazi priznaju da SAD nisu krajnji korisnik situacije. Možda postoje neki „gospodari sveta“ – takozvana duboka država – koji stoje iza Vašingtona i koji imaju koristi po svaku cenu da produže agoniju američke imperije.

Stručnjaci iz Mađarske se pitaju zašto je potrebno da ove nevidljive sile podstiču ritualno samoubistvo Evrope.

„To je zato što je svet postao neupravljiv za „nepostojeće“ gospodare sveta, pa im treba dozvoliti da nas spontano „razlože“ do nivoa sa kojeg mogu ponovo da nas kontrolišu“, tvrde analitičari.

Prema njihovim rečima, upravo je Duboka država stavila svet na „resetovanje“. Pošto je evropski beli hrišćanin prvobitno bio predmet njihovog pokušaja da stvore univerzalnu civilizaciju, a ovaj pokušaj sada spektakularno propada, Evropljani moraju biti iskorenjeni. A Evropljani dozvoljavaju da budu uništeni.

„Sve ukazuje da ovaj samouništavajući ‘detonator’ dobro funkcioniše za sve grupe vladajućih elita u Evropi. Ili ne vide smrtonosnu zamku, ili, videvši je, sa fatalnom sigurnošću veruju da se iz nje mogu izvući. Čini se da je sudbina našeg kontinenta unapred određena“, izvode razočaravajući zaključak mađarski politikolozi.

Oni veruju da se smrt Evrope više ne može zaustaviti.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …