Home / TEMA DANA / MARIN LE PEN: OVO JE UVOD U GRAĐANSKI RAT! MAKRON NAREDIO MOBILISANJE VOJSKE ZA OBRAČUN SA MIGRANTIMA! (VIDEO)

MARIN LE PEN: OVO JE UVOD U GRAĐANSKI RAT! MAKRON NAREDIO MOBILISANJE VOJSKE ZA OBRAČUN SA MIGRANTIMA! (VIDEO)

Pred novinarima je rekao da je Francuska napadnuta zbog njenih “vrednosti i sloboda i želje da ne popusti pred terorizmom”, prenosi “Rojters”.

Posle godina upozoravanja da će Francuska završiti u građanskom ratu ukoliko nastavi sa masovnom migracijom, na šta je upozoravala opoziciona liderka Marina Le Pen nisu na vreme urodile polodom, ali je predsednik Emanuel Makron konačno priznao da je Francuska pod napadom i pokrenuo mobilizaciju vojske.

Posetivši Nicu nakon današnjeg smrtonosnog napada, francuski predsednik Emanuel Makron se obavezao da će rasporediti još hiljade francuskih vojnika da zaštite ključne lokacije, uključujući bogomolje i škole.

Pred novinarima je rekao da je Francuska napadnuta zbog njenih “vrednosti i sloboda i želje da ne popusti pred terorizmom”, prenosi “Rojters”.

– Francuska je pod napadom islamističkog terorizma, ali se neće odreći svojih vrednosti. Jasnoo i glasno kažem svima: Nećemo se predati.

Jutros smo odlučili da pojačamo budnost širom Francuske kako bismo se prilagodili terorističkoj pretnji. Odlučio sam da će naši vojnici biti mobilisani u narednim satima – rekao je on.

Najavio je da će se na ulicama Francuske naći još hiljade vojnika.

Kako je najavio “sutra će biti održan Savet odbrane na kojem će biti preduzete nove mere”, piše “L’ Figaro”.

Među njima će biti pojačanje obezbeđenja u školama i crkvama.

– Cela nacija stoji uz vas – rekao je Makron građanima Nice.

U Francuskoj su danas u terorističkom napadu u Nici ubijene tri osobe, dok je u odvojenom incidentu policija ubila naoružanog napadača koji je pretio prolaznicima u Avinjonu.

Pogledajte video:

 

(Nevswire.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …