Home / TEMA DANA / MARIN LE PEN UPUTILA JEZIVO UPOZORENjE SRBIJI: POMENULA KOSOVO, PA OTKRILA ŠTA NAS ČEKA U EU

MARIN LE PEN UPUTILA JEZIVO UPOZORENjE SRBIJI: POMENULA KOSOVO, PA OTKRILA ŠTA NAS ČEKA U EU

Le Penova je podsetila da se njena stranka bori protiv političkog sistema koji predstavlja EU i da je zbog toga protiv principa proširenja.

Radikalno se protivimo podršci EU iredentizmu, koji ima za cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti, izjavila je, govoreći o kosovskom problemu, Marin le Pen, predsednica stranke Nacionalno okupljanje, koja je na nedavnim izborima za Evropski parlament osvojila najviše glasova u Francuskoj.

– Pokret kojem predsedavam oduvek se protivio nezavisnosti Kosova vodeći računa o tome da se ispoštuje Rezolucija 1244 SB UN – rekla je Le Pen.

Na pitanje da li misli da Srbija treba da uđe u EU i da li je 2025. godina realan datum, Le Penova je podsetila da se njena stranka bori protiv političkog sistema koji predstavlja EU i da je zbog toga protiv principa proširenja.

– Ne verujem da Srbija ima interes da se integriše u ovaj sistem. Politika ucena i pretnji protiv Mađarske, zbog toga što s pravom odbija da bude podložna migrantskim kvotama i učestaloj politici uplitanja Evropske komisije u politički život država članica, signali su upozorenja koji ne treba da se zanemaruju – smatra ona.

Govoreći o odnosima Francuske i Srbije, ona je istakla da su u pitanju veoma stari odnosi prijateljstva, koje, kako je rekla, vreme nije promenilo.

– Ovi odnosi, naravno, moraju da budu očuvani i obogaćeni ojačanim partnerstvom u okviru bilateralnih veza – rekla je Le Penova.

Check Also

VERUOVIĆ: VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA ZBOG DANILA, POKUŠAVA DA GA SPASE (VIDEO)

Razlog zbog kojeg Aleksandar Vučić večeras pravi vanrednu emisiju je pokušaj da spasi sina Andreja …