Home / TEMA DANA / MARINIKA OTKRILA: ŠTA JE SVE TUŽILAŠTVO PREĆUTALO O AFERI PALMA

MARINIKA OTKRILA: ŠTA JE SVE TUŽILAŠTVO PREĆUTALO O AFERI PALMA

Reizbor Zagorke Dolovac za prvog tužioca Srbije obeležiće dva slučaja. U prvom redu krnja optužnica protiv ubica iz Belivuk klana, koja obuhvatom zločina tek od 2019. godine ima ujedno i svrhu odbrane partije i bratije Vučić u stvaranju ovog klana godinama ranije.

I ništa manje taktiziranje tužilaštva u aferi „Palma-pedofil”, nakon današnje objave da nema osnova sumnje – „za sada“. Tačnije, dok ne prođu i politički izbori, rekao bi svaki normalan čovek i roditelj u ovoj zemlji.

Nakon višemesečnih pretećih i agresivnih javnih nastupa Dragana Markovića Palme koji neprestano traju od 19. aprila, kada je prvi svedok izneo jezive činjenice o dugogodišnjem organizovanom

podvođenju devojčica i devojaka u Jagodini, nakon ispitivanja još 29 svedoka čiji identiteti nisu poznati, tužilaštvo je objavilo da je zastalo.

Međutim, tužilaštvo nije objavilo da nikada nije ponudilo zaštitu poznatim svedocima, da nikada i ničim nije ni pokušalo da doprinese da njihovi identiteti i izjave imaju maksimalnu tajnost, niti svoju sramotu da je ceo postupak pokrenut tek po zahtevu Dragana Markovića Palme, a ne tužilaštva po službenoj dužnosti nakon prvog svedočenja.

Iako je tužilaštvo naznačilo da ovim nije odustalo od prikupljanja podataka i pozvalo građane da pomognu saznanjima, ovakav postupak je sraman, ali i opasan. Istovremeno predstavlja još jedan dokaz da građanima jedino preostaje da sami sprovode istražne i dokazne radnje. To ćemo i činiti, javno i neprestano, jer sa Zagorkom je dogorelo.

Marinika Tepić

potpredsednica Stranke slobode i pravde

Check Also

ZAOKRET NA KOJI MOSKVA NIJE RAČUNALA: ENERGETSKA KATASTROFA U EVROPI POGODIĆE I SAMU RUSIJU!

U Evropskoj uniji vlada prava panika: cene gasa i struje rastu, razgovara se o stvaranju …