Home / TEMA DANA / „MI SVE UVOZIMO, IZVOZA SKORO DA NEMA, EVRO SE VEŠTAČKI DRŽI“- EVO ŠTA SE DOGAĐA..

„MI SVE UVOZIMO, IZVOZA SKORO DA NEMA, EVRO SE VEŠTAČKI DRŽI“- EVO ŠTA SE DOGAĐA..

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić nije predsednica vlade “već ikebana“, a da Vladu Srbije vodi Aleksandar Vučić , koji ugovara sve poslove i vodi sve projekte.

– Brnabićka priča gluposti, kako je plata porasla , kako je Srbija sigurnija zemlja. A mi sve uvozimo izvoza skoro da nema. Evro se veštački drži, dug je sve veći. Zorana priča da je izgrdila 300 kilometara puta. To su sve neistine, To se lako izračuna spram plaćenih situacija i ja garantujem da je to sve ukupno za ovih šest godina manje od 100 kilometara – rekao je Ilić

On je dodao da je uništen i drumski i vodeni i železnički saobraćaj.

– Mi smo toliko bezbedni da usred noći može da vam uleti voz sa 12 vagona u dvorište , na pružnim prelazima koji su zarasli u šiblje izleti voz i malo-malo usmrti nekoga. Vodni saobraćaj se raspao, avionski isto. Svi resursi prodati u zemlji. Otvaraju aerodrom u Lađevcima na kome ništa nije urađeno i na kome civilni saobraćaj ne može da se realizuje još 10 godina – kazao je Ilić.

On je dodao da Vučić na Vidovdan “pravi bahanalije u Lađevcima, umesto da bude u Ravanici da se pokloni moštima Kneza Lazara“.

– Selo je potpuno propalo,seljaci seku višnje i bacaju, bacaju maline, a oni pričaju o tome kako selo cveta – istakao je Ilić.

On je neveo da nema pokretanja države bez dijaloga opozicije i vlasti i da je vlast bahata, jer nema nikakvu kontrolu.

– Lokalne vlasti su bahate i evo imate poslednji slučaj hvale se kako su dečka od 25 godina postavili za predsednika Opštine Požega. Da je nešto dobro i da imam šta, pohvalio bih. Ali ovo nema gore – istakao je Ilić.

On je dodao da je SNS priznala da je državu pretvorila u partijsku i da je dve trećine direktora postavljeno po partijskom ključu.

– Mi nemamo ni jednu instituciju , nama parlament ne donosi odluke. Jedina institucija je Predsednštvo SNS i svi čekamo kada će da zaseda Vučićevo predsedništvo i šta će oni da odluče. Sendviččari i botovi ojadiše ovu državu, samo njih treba naplaćati – kazao je Ilić.

On je pozvao Vučića da ukine Briselski sporazum, jer su se, kako je rekao, za to stvorili uslovi.

Predsednik Izvršnog odbora Mirko Jović govorio je o sramnom tekstu protiv predsednika Nove Srbije koji su objavile jedne dnevne novine.

– Tekst je naručen evidentno i samo je pitanje šta je cilj. Da li to vladajuća stranka preko svojih medijskih satrapa pokušava da skrene pažnju sa suštine problema kojih u državi ima na pretek izmišljajući neistine o predsedniku Nove Srbije? Sramota je na šta danas liče pojedini mediji u Srbiji – zaključio je Jović.

(Morava info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …