Home / TEMA DANA / MISTERIOZNA LETELICA KRUŽI OKO ZEMLjE VEĆ 719 DANA: NIKO NE ZNA ZAŠTO, A VELIKA JE TAJNA I ČEMU SLUŽI!

MISTERIOZNA LETELICA KRUŽI OKO ZEMLjE VEĆ 719 DANA: NIKO NE ZNA ZAŠTO, A VELIKA JE TAJNA I ČEMU SLUŽI!

Misteriozna letelica, koja koristi solarnu energiju za kretanje, već 719 dana kruži oko Zemlje, a koja je njena svrha nije poznato.

Letelica je poznata kao X-37B, a pripada američkoj vojci. Ovo je njena peta misija nazvana “Orbital test vozilo 5” (OTV-5), međutim, ne zna se koja je svrha ove misije.

Poslednja, peta misija je oborila rekord one prethodne kada je letelica kružila oko Zemlje 714 dana, 20 sati i 42 minute.

Američka vojska ne želi da precizira o čemu je reč. O misiji govore u uopštenim terminima.

Zna se da je letelica X-37B nešto poput manje verzije NASA-inog spejs šatla. Vojska Sjedinjenih Američkih Država ima najmanje dve letelice sa solarnim pogonom, a izradila ih je kompanija “Boing”.

Ne zna se kada će se letelica spustiti na Zemlju, ali kada se to desi, nastaviće da se kreće na točkovima.

Prema navodima vojske, osnovni cilj je da se uz pomoć ove letelice istraži svemir. Osim toga, zvaničnici nisu saopštili druge detalje.

Neki tvrde da je njena svrha da istraži svemir na osnovu čega bi SAD razvile novo naoružanje. Vojska je negirala te navode.

Letelica je prvobitno bila konstruisana da može da kruži oko Zemlje 270 dana. Ali, broj dana tokom kojih se kreće se znatno povećao.

Drugi detalji o letelici X-37B nisu poznati, ali je sigurno da će biti u centru pažnje javnosti.

(Kurir)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …