Home / TEMA DANA / „Prisustvujemo svojevrsnom terorizmu svetskih medija koji je uperen protiv istine, zdravog razuma i slobode, a jedino je Aca Lukas imao hrabrosti da kaže ono što svi mislimo!“ Pročitajte..

„Prisustvujemo svojevrsnom terorizmu svetskih medija koji je uperen protiv istine, zdravog razuma i slobode, a jedino je Aca Lukas imao hrabrosti da kaže ono što svi mislimo!“ Pročitajte..

Piše: Mirjana Bobić – Mojsilović

bobic- mojsilovic

U domaćoj javnosti izgleda da je samo jedna osoba, neopterećena bilo kakvim političkim dugovima prema bilo čijim sponzorima sa svih strana sveta i dovoljno hrabra da stvari nazove pravim imenom. Njegovo ime je Aca Lukas.

Čovek je seo i napisao otvoreno pismo zlikovcima koji nam uništavaju živote, jasno, istinito i sa strašću malog čoveka koji je razumeo o čemu se tu radi – svejedno da li je u pitanju rasturanje bivše Jugoslavije, raspirivanje rata između BiH i Srbije, bombardovanje SRJ ili teroristički napadi u Parizu. Mislim da bi zbog pisma pevača Ace Lukasa mnogi pripadnici ovdašnje elite trebalo da se postide. Ne zato što ne vide to isto što vidi Aca Lukas, nego zato što o tome ne smeju ni da zucnu. (NA KRAJU TEKSTA POGLEDAJTE IZJAVU ACE LUKASA)

Jer, Veliki Brat nas i bukvalno posmatra: otuda je zlato ćutanja, ključni model aktuelne političke korektnosti. Ovde se akcije NATO i SAD, više uopšte ne dovode u pitanje, a njihovi globalni mediji i njihove deskripcije „stanja stvari“ na zemaljskoj kugli, uzimaju se kao novi katehizis, oko koga nema suvišnih pitanja. Posle strašne tragedije u Parizu, očigledno je da su pored sve te siline spremljenih odgovora, sva pitanja – suvišna, čak i kada izviru iz zdrave logike. Stvarni terorizam vodi do dubokog unutrašnjeg terorizma, i sveopšte kontrole mišljenja, a proizvodnja istina se odvija u istoj fabrici koja proizvodi užase diljem planete, kako je to lepo primetio i Aca Lukas.

Otuda se ne treba čuditi što su ovdašnji zvaničnici, potreseni tragedijom u Parizu, pozvali građane da odaju počast žrtvama, i što se, kao i u celom svetu svetlosna francuska zastava pojavila na značajnim građevinama u znak solidarnosti i u znak podrške opštoj borbi protiv terorizma. Ali nije logično da se niko osim Dveri nije setio da pozove građane da odaju poštu ruskim civilima poginulim u avionu iznad Sinaja. Biće da je to tako, jer globalni mediji i njihove gazde koje proizvode terorizam, ratove i jad diljem planete, nisu stigli da tragediju ruskog aviona u kom je poginulo duplo više ljudi nego u Parizu, proglase terorističkim aktom.

Mi prisustvujemo svojevrsnom terorizmu medija – taj teror je uperen protiv istine, zdravog razuma i slobode. Ali Aca Lukas je smogao snage da urlikne, po srpski, ono što naši vajni analitičari ne smeju ni da zucnu da ne bi bili etiketirani. Jer, ono što se nekada zvalo sloboda govora, danas se zove – govor mržnje.

Nije teško razumeti zašto se danas ovo događa i koja nevidljiva ruka seje smrt, teror i paniku, ali je teško to reći. Jer mnogi sasvim jasno shvataju istinitost Orvelovih reči: „U vreme sveopšte prevare, govoriti istinu smatra se revolucionarnim činom.“

34t45bgbh

(Večernje novosti)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …