Home / TEMA DANA / MOSAD PRIPREMA RAT SAD I IRANA: “SPREMAJU OSVETU AMERICI”

MOSAD PRIPREMA RAT SAD I IRANA: “SPREMAJU OSVETU AMERICI”

Izraelska obaveštajna agencija Mosad upozorila je SAD na mogući plan Irana da napadne interese SAD u Zalivu, objavio je izraelski TV Kanal 13.

Upozorenje je, kako se navodi, poslato pre nego što je Vašington najavio da će poslati nosač aviona i bombardere na Bliski istok kao “jasnu i nepogrešivu poruku” Iranu

Izraelski medij se poziva na izraelske zvaničnike koji su rekli da je savetnik za nacionalnu bezbednost SAD upozoren na mogući plan na sastanku sa izraelskim kolegom Meirom Ben Šabatom pre dve nedelje.

Mosad je navodno predstavio nekoliko scenarija po kojima bi Iranci izveli napad.

“Još uvek nije jasno šta Iranci pokušavaju da urade i kako planiraju da to urade, ali je jasno da je iranska temperatura raste kao rezultat rastuće kampanje pritiska SAD protiv njih i oni razmatraju osvetu protiv interesa SAD u Zalivu”, rekao je navodno anonimni zvaničnik.

SAD su u utorak ;objavile da su poslale više bombardera B-52 u oblasti Bliskog istoka kao odgovor na mogući planirani napad Irana.

Slanje letelica se pravda “jasnim signalima datim u skorije vreme koji pokazuju da se iranske snage i oni koje rade za njih pripremaju za mogući napad na američke snage”, naveo je Pentagon.

Predsednik SAD Donald Tramp je pre godinu dana povukao SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine postignutog da bi se Iran sprečio da proizvodi atomsku bombu, a koji je Tramp smatrao suviše slabim.

Od tada, na nezadovoljstvo njegovih evropskih saveznika koji su i dalje privrženi sporazumu, predsednik SAD nastavlja da jača svoju kampanju “maksimalnog pritiska” na iranski režim, prenosi Frans pres.

(Beta)

Check Also

UDARNO! MEDICINSKI FAKULTET U BEOGRADU UVEO KOVID PROPUSNICE- SLEDEĆE SVE PRODAVNICE A NAROČITO PREHRAMBENE?!

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove …