Home / TEMA DANA / NA IVICI GLOBALNOG SUKOBA: DESETINE IZRAELSKIH AVIONA NAPALO SIRIJU! OVO SE DEŠAVA..

NA IVICI GLOBALNOG SUKOBA: DESETINE IZRAELSKIH AVIONA NAPALO SIRIJU! OVO SE DEŠAVA..

Izraelska vojska je saopštila da je napala desetine ciljeva u Siriji, prenosi list „Harec“.

„Izraelska armija saopštila je u sredu da je napala mnogo ciljeva koji pripadaju iranskim snagama ’Kuds’ i vojsci Bašara el Asada u Siriji“, piše list.

„Napad je izvršen kao odgovor na raketiranje Izraela od strane iranskih snaga u Siriji, čiji je cilj bio napad na izraelsku teritoriju“, saopštila je armija, prenosi list.

U saopštenju vojske se navodi da su napadi izvršeni na oko 20 ciljeva, od kojih je više od polovine pripadalo iranskim snagama.

Jedan od ciljeva bila je zgrada u blizini aerodroma u Damasku, u kojoj se, navodno, nalazi sedište „Kuds“.

Tvrdi se da je izraelske snage namerno nisu potpuno uništile.

Pres-služba izraelske vojske javila je ranije da je vojska presekla lansiranje četiri rakete na izraelskoj teritoriji iz Sirije.

Tokom noći u Damasku su odjeknule eksplozije, a sirijska državna televizija je saopštila da je protivvazdušna odbrana (PVO) odbila napad na glavni grad i okolinu.

Sirijska agencija SANA je, pozivajući se na izvor u Ministarstvu odbrane ove zemlje, javila da su sirijski sistemi za protivvazdušnu odbranu uništili nekoliko raketa u okolini Damaska.

„Izraelski vojni avioni su sa teritorije Golanske visoravni i libanskog grada Mardžajun lansirali nekoliko raketa u pravcu Damaska“, navodi se u saopštenju.

Agencija ističe da su sirijska „sredstva PVO uspela da presretnu ove rakete i unište većinu pre nego što su došle do svojih ciljeva“.

(Mediji)

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …